Incepand de astazi se vor semnala ploi usoare si moderate. In zona montana, izolat, sunt asteptate precipitatii consistente, ce pot ajunge pana la 40 l/mp, a informat ieri Romica Jurca, meteorolog de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorolog
Incepand de astazi se vor semnala ploi usoare si moderate. In zona montana, izolat, sunt asteptate precipitatii consistente, ce pot ajunge pana la 40 l/mp, a informat ieri Romica Jurca, meteorolog de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie.

Vremea se va mentine in aceasta nota pana la jumatatea saptamanii viitoare. In zona de sud a tarii, in special in Oltenia si in Muntenia, va fi ceva mai cald fata de restul teritoriului, temperaturile maxime putand ajunge pana la 34 de grade Celsius.


Comentariul specialistuluiRevin ploile, care vor cuprinde toate regiunile tarii noastre, iar din punct de vedere cantitativ vor fi si slabe, si moderate, iar pe arii restranse, insemnate. Efectul prezentei in straturile mai inalte ale atmosferei a unui aer rece va accentua instabilitatea atmosferica. De aceea pot fi si caderi de grindina; intensificarile de vant vor fi in marea lor majoritate de scurta durata; o parte din cantitatile de apa s-ar putea totaliza in timp scurt, insa in conditiile in care seceta a devenit aproape agresiva, astfel de ploi nu fac rau; circulatia aerului pe coloana de aer va asigura persistenta norilor si a ploilor in partea central-sud-estica si de sud-est a Europei si in prima parte a saptamanii viitoare.
meteorolog: Romica Jurca
Bucurestimax. 32°C / min. 17°C
Azi (sambata): Cerul va fi variabil, cu innorari la sfarsitul noptii. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Maine (duminica): Vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 26°C, iar minima: 17°C.

Poimaine (luni): Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Maxima: 23°C, iar minima: 16°C.


Pe litoralAzi (sambata): Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului: 30-17°C. Temperatura apei: 22-20°C.

Maine (duminica): Vremea va fi predominant frumoasa, cu cerul variabil. Vantul va sufla moderat. Temperatura aerului: 29-18°C. Temperatura apei: 23-21°C.

Poimaine (luni): Vremea va fi in general instabila. Cerul va prezenta innorari si vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare. Temperatura aerului: 28-16°C. Temperatura apei: 22-21°C.


La munteAzi (sambata): In zona Carpatilor Orientali si Meridionali, cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 35-40 l/mp. Vor fi conditii de grindina.

Maine (duminica): Vor fi innorari si temporar se vor semnala averse si descarcari electrice. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina.

Poimaine (luni): Pe arii relativ extinse va ploua mai ales cu caracter de aversa, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.