Primul spectacol aviatic Aero Grand Prix se va desfasura in premiera, in Romania, pe 25 si 26 august.

Spectacolul aerian se va desfasura deasupra Marii Negre, la citeva zeci de metri departare de tarm si va fi, in acest an, unul demonstrativ. La spectacolul aviatic organizat de Regional Air Services Constanta vor participa opt avioane. Pina in prezent au confirmat participarea, alaturi de romani, piloti din Marea Britanie, Ungaria si Slovenia, asa cum ne-a spus directorul Aero Grand Prix - Londra, Mike Harmden.

„Daca va avea succes, incepind de anul viitor, Aero Grand Prix din statiunea Mamaia va fi inclus in seriile internationale ale competitiei", a afirmat primarul Constantei, Radu Mazare. El a mai spus ca, pentru organizarea etapei unui astfel de concurs, este necesara suma de cel putin 1,5 milioane de euro. Pentru spectacolul aerian, Primaria Constanta a alocat 200.000 de euro, bani ce provin din taxa de bariera perceputa la intrarea in Mamaia.

Demonstratia va fi precedata de trei zile de antrenament, iar pe 25 si 26 august, intre orele 14.00 si 19.00, publicul va asista de pe plaja statiunii Mamaia la intrecerea aeriana, in zona digurilor de larg din Marea Neagra. „Vor fi masini Ferrari zburind pe cer", au spus organizatorii.

Spectacolul cuprinde trei discipline: cursa cu avioane care zboara foarte aproape de sol, tragere asupra unei tinte, cind succesul invingatorului va fi marcat printr-o banda de fum, si lupta aero simulata. Prima competitie Aero Grand Prix a avut loc in 2003, in Marea Britanie, fiind urmata de cea din Slovenia (2005) si Malta (2006).

Vocalistul celebrei trupe britanice heavy metal Iron Maiden, Bruce Dickinson, va fi prezent la primul spectacol Aero Grand Prix din Romania, ce se va desfasura la sfirsitul lunii august in statiunea Mamaia. Bruce Dickinson are licenta de pilot profesionist, insa la Mamaia va participa la spectacolul aerian in calitate de comentator.