Cererea ambasadorului Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, de a reveni asupra deciziei de a-si incheia misiunea diplomatica si de a reveni in centrala Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost respinsa. Potrivit agentiei NewsIn, ministerul a comuni
Cererea ambasadorului Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, de a reveni asupra deciziei de a-si incheia misiunea diplomatica si de a reveni in centrala Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost respinsa. Potrivit agentiei NewsIn, ministerul a comunicat ca demisia initiala inaintata de Manuela Vulpe ministrului Adrian Cioroianu a fost aprobata la data de 31 iulie si are caracter irevocabil. "In aceeasi zi, Ministerul Afacerilor Externe a initiat procedura de rechemare a doamnei Manuela Vulpe din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Mexic", se arata in comunicatul remis agentiei NewsIn.     EXLCUSIV. Ambasadorul declarase, intr-un interviu acordat in exclusivitate Jurnalului National, ca a revenit asupra deciziei sale de a renunta la post in aceeasi zi in care o anuntase ministrului Cioroianu. "Miercuri am prezentat o noua cerere prin care spun ca revin asupra solicitarii initiale, o declar nula si neavenita - am redactat asta impreuna cu avocatul, bineinteles - si as vrea sa nu se mai ia in considerare prima mea cerere si doresc sa-mi protejez interesele din actuala mea calitate, de ambasador. Asa ca acum suntem in stadiul in care eu am facut aceasta cerere si sper ca MAE sa tina cont de ea", a spus ambasadorul in interviul publicat in numarul de vineri al Jurnalului National.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.