Compania americana de jucarii Fisher Price va retrage de pe piata aproape un milion de jucarii fabricate in China. Motivul: vopseaua folosita ar contine foarte mult plumb. O examinare efectuata de specialisti a scos la iveala faptul ca muncitorii chi
Compania americana de jucarii Fisher Price va retrage de pe piata aproape un milion de jucarii fabricate in China. Motivul: vopseaua folosita ar contine foarte mult plumb. O examinare efectuata de specialisti a scos la iveala faptul ca muncitorii chinezi au folosit un colorant de vopsea neaprobat, incalcand astfel standardele de siguranta.     MASURI. Astfel, 83 de feluri de jucarii care se vindeau in SUA incepand cu luna mai vor fi retrase de pe piata. Compania Mattel Inc., care detine Fisher Price, a relatat ca 967.000 de jucarii vor fi retrase, inclusiv personaje populare pentru copii cum ar fi Big Bird din Sesame Street sau Elmo. Totodata, 533.000 de jucarii vor fi retrase de pe piata internationala, inclusiv in Marea Britanie, Canada si Mexic. Compania americana a relatat ca in viitor va fi verificat fiecare transport cu marfuri sosit din China. Comisia pentru Siguranta Produselor Consumatorului din SUA le-a cerut parintilor care au achizitionat astfel de jucarii sa contacteze compania Fisher Price. China produce aproximativ 80% din jucariile vandute in intreaga lume, iar aceasta retragere ar putea afecta si mai mult reputatia exporturilor. In luna iunie, compania producatoare de jucarii RC2 a retras de pe piata 1,5 milioane de trenulete de jucarie fabricate in China, dupa ce s-a descoperit ca vopseaua folosita continea aceeasi substanta periculoasa. Plumbul este un element chimic toxic si poate pune in pericol sanatatea copiilor daca este inghitit. In ultimele luni a existat o serie de incidente in SUA din cauza unor produse fabricate in China, precum peste, pasta de dinti sau cauciucuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.