A descoperi parteneri sexuali pe internet a devenit o practica pe cat de obisnuita, pe atat de periculoasa. Aceasta categorie de "navigatori" este si cea mai expusa bolilor venerice. Totusi, prin difuzarea unor mesaje bine formulate, netul poate fi m
A descoperi parteneri sexuali pe internet a devenit o practica pe cat de obisnuita, pe atat de periculoasa. Aceasta categorie de "navigatori" este si cea mai expusa bolilor venerice. Totusi, prin difuzarea unor mesaje bine formulate, netul poate fi modalitatea ideala de prevenire a acestor boli.     Doua studii publicate in Journal of the American Medical Association (JAMA) atrag atentia asupra influentei pe care o are internetul asupra sexualitatii. Si avem doua vesti. Vom incepe cu cea rea: partenerii de sex care s-au cunoscut pe net se expun riscului bolilor cu transmitere sexuala. Acest aspect este demonstrat de un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la CDC Atlanta (Center for Disease Control and Prevention). Ei au chestionat 856 de pacienti ai unui centru de depistare HIV din Denver cu privire la practicile lor sexuale si la utilizarea netului. Pana acum se stia ca pericolul transmiterii bolilor venerice este mult mai mare in cazul partenerilor multipli si necunoscuti. Acest gen de riscuri planeaza in special in baruri si cluburi. Mai nou, aceste riscuri pandesc pe internet, in cazul celor pasionati de cybersex. In prezent este in crestere numarul celor care se conecteaza la internet pentru a gasi, intr-o discretie totala, un partener de sex, spun cercetatorii. Astfel, dintr-un lot de 135 de persoane, 62% au declarat ca au avut o relatie sexuala cu o persoana cunoscuta pe internet, iar 38,7% sunt la a patra experienta de acest gen.     RISCURI. Comparand persoanele care au recurs la net pentru a intalni un partener de sex cu cele care resping aceasta formula, cercetatorii de la CDC Atlanta au facut cateva observatii grave. Internautii sunt mai expusi bolilor cu transmitere sexuala, tentatiei de a avea mai multi parteneri de sex, riscului de a face sex cu seropozitivi.     Discretie totala Un al doilea studiu publicat in JAMA pledeaza pentru initierea pe internet a unei campanii de informare asupra bolilor cu transmitere sexuala. Conferentiar doctor Daniel Popescu spune ca utilizarea forumurilor electronice (chat) este o modalitate prin care tinerii, care practic se maturizeaza sexual in era internetului, pot descoperi, intr-o discretie totala, imensele pericole la care se expun. Mai mult, pot afla daca au contactat deja o boala venerica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.