IN TOP LA DELICTE. Nu mai putin de 66% dintre delictele inregistrate in primele patru luni ale acestuia an in comunitatea Madrid au fost comise de imigranti, potrivit Novopress. Cele mai multe delicte au fost comise de imigrantii ecuadorieni, urmati de cei romani si de marocani. Autoritatile madrilene au anuntat ca 440 dintre imigranti sunt cercetati in libertate, 92 au fost inchisi, iar 28 expulzati.


RAZIE. Autoritatile italiene au facut joi dimineata o razie in mai multe case si ferme din Pescara, pe care le ocupasera abuziv imigrantii romani, a anuntat editia locala La Republica. Rezidentii din zona au facut mai multe plangeri la politie, in care se aratau deranjati de prezenta imigrantilor. Autoritatile au sigilat in nenumarate randuri usile si ferestrele caselor, dar romanii au continuat sa le locuiasca, dupa ce au intrat in ele cu ajutorul funiilor sau catarandu-se pe ziduri. Politistii spun ca, pe langa faptul ca ii deranjeaza pe rezidenti, romanii isi pun viata in pericol, deoarece cladirile sunt subrede si se pot prabusi.


COMEDIE SOCIALA PREMIATA. "Cover boy: ultima revolutie", o comedie sociala despre prietenia dintre un imigrant roman si un italian sarac a primit, in Italia, premiul pentru film "Sergio Leone". Productia a fost primita foarte bine de critici, printre altele, pentru curajul de a aborda o tematica de actualitate: imigratia si saracia in Italia. Prietenia dintre Michele si Ioan incepe intr-o gara din Roma. Criticii au apreciat in mod deosebit si frumusetea cadrelor filmate la noi in tara, in Delta Dunarii.


BIBLIOTECA LA CASTELLON. Romanii din Castellon au de saptamana trecuta o biblioteca romaneasca de peste 1.000 de carti. Biblioteca are sediul la Centrul Civic Roman, iar cartile au fost aduse din tara de deputatul PD William Branza. Printre volume se gasesc carti de beletristica, bisericesti, dar si unele care se ocupa de legislatie. Peste
100 de romani au imprumutat deja carti de la noua biblioteca din Castellon.


FOTO-PAHAR. Romanii din Franta au relansat oficial seria intalnirilor lunare, informeaza Romanian Global News. Intalnirea de aseara, care a avut loc la Paris - Les Halles, a avut ca tema fotografia si s-a numit chiar "Foto-pahar". Romanii care au venit la petrecere - obligatoriu cu aparatul de fotografiat - au facut, inainte de petrecerea propriu-zisa, un maraton foto de cateva ore.