NASTERI. Conducerea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda" din Iasi  intentioneaza sa amenajeze in incinta unitatii medicale o sala de nasteri sub apa. In acest sens, institutia medicala va achizitiona o cada adanca si o insta
NASTERI. Conducerea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Cuza Voda" din Iasi  intentioneaza sa amenajeze in incinta unitatii medicale o sala de nasteri sub apa. In acest sens, institutia medicala va achizitiona o cada adanca si o instalatie speciala de apa. Potrivit directorului medical al spitalului iesean, dr Mircea Onofriescu, o astfel de initiativa este binevenita, intrucat, in prezent, in Romania, numarul cezarienelor si al nasterilor cu anestezie este in continua crestere, iar nasterea in apa este lipsita de efecte secundare.   MENINGITA. Scaldatul in bazine, lacuri si rauri cu apa murdara este principala cauza a aparitiei meningitei. Ministerul Sanatatii Publice recomanda respectarea normelor de igiena generala, precum spalatul frecvent al mainilor, consumul de apa potabila din surse sigure, spalarea fructelor si legumelor si prezentarea la medic in cazul unor simptome  cum ar fi: febra, cefaleea, varsaturile sau diareea. In ultima saptamana, 124 de persoane au prezentat semne de meningita.   PULBERI. Principalele boli provocate de expunerea la pulberile in suspensie sunt cele bronhopulmonare: bronsita acuta si cronica, precum si  afectiunile cardiace, in special cardiopatii ischemice. Intre primele zece judete din Romania cu cea mai mare rata la suta de mii de locuitori pentru boli pulmonare cronice se afla: Suceava, Iasi, Timis, Vaslui, Buzau, Arges, Braila, Arad, Hunedoara si Salaj.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.