DUPA DEMITERI - Prefectii cer ierarhizare Presedintele Asociatiei Prefectilor, prefectul de Galati Mihai Capra, a sustinut ieri ca inlocuirea recenta a celor sase prefecti "este legala si trebuie respectata", dar considera ca se impune o ierarhizar
DUPA DEMITERI - Prefectii cer ierarhizare Presedintele Asociatiei Prefectilor, prefectul de Galati Mihai Capra, a sustinut ieri ca inlocuirea recenta a celor sase prefecti "este legala si trebuie respectata", dar considera ca se impune o ierarhizare a inaltelor functii publice. Capra a explicat ca legislatia actuala nu contine o asemenea ierarhizare si nici prevederi menite sa ii protejeze pe inaltii functionari publici de posibile "schimbari discretionare". In aceste conditii, presedintele asociatiei a decis sa elaboreze un amendament pe care il va inainta Executivului in luna octombrie.   PSD - Nastase, aparat in teritoriu Rezultatele pe care le-a avut cat a fost presedintele PSD ii da dreptul lui Adrian Nastase sa-si spuna parerea despre acest partid, a declarat ieri deputatul PSD Constantin Tamaga, exprimandu-si sustinerea fata de fostul premier. "Nastase are tot dreptul sa-si spuna parerea, pentru ca atunci cand a condus partidul a obtinut rezultate greu de egalat. Sa ne gandim doar ca in 2004 am obtinut peste 37% din voturi la alegerile parlamentare", a spus Tamaga.   FARA UDMR - Laszlo Tokes, avertizat in familie UCM nu agreeaza ideea unei liste UDMR pentru PE, ci o lista nationala pentru candidatii maghiari, a anuntat ieri vicepresedintele Uniunii, Tokes Andras, fratele episcopului Tokes Laszlo. "I-am spus de mai multe ori fratelui meu ca, daca va merge pe lista UDMR, eu nu il votez", a declarat Tokes Andras. Potrivit acestuia, varianta listei pentru PE cu Laszlo Tokes si Marko Bela pe primele doua locuri ar fi o pacaleala, pentru ca liderul UDMR nu are de gand sa mearga la alegeri si ii va ceda locul sau lui Zsolt Nagy.   LA SUCEAVA - Alianta PNL - PD, inca in viata Purtatorul de cuvant al liberalilor suceveni, Mihai Aurel Steiciuc, a anuntat ieri ca Alianta D.A. functioneaza la nivelul acestui judet, iar PD participa la guvernare alaturi de PNL. Potrivit acestuia, cat timp democratii nu si-au dat demisia din institutiile deconcentrate din judet, inseamna ca sunt inca la putere si guverneaza. "Nu poti fi dimineata la putere si dupa-amiaza in opozitie. Noi intelegem ca cei care participa alaturi de noi la guvernare in Suceava din partea PD considera ca Alianta functioneaza si respecta guvernul liberal. Deci nu sunt in opozitie", a spus Steiciuc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.