FABRICA NOKIA. Autoritatile romane au eliberat autorizatia de constructie pentru fabrica Nokia din parcul industrial de la Jucu. Potrivit companiei finlandeze, lucrarile urmeaza sa inceapa "imediat", iar debutul operatiunilor de productie este planif
FABRICA NOKIA. Autoritatile romane au eliberat autorizatia de constructie pentru fabrica Nokia din parcul industrial de la Jucu. Potrivit companiei finlandeze, lucrarile urmeaza sa inceapa "imediat", iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008. La 26 martie 2007, Nokia a facut publica intentia companiei de a construi o noua facilitate de productie in Jucu, judetul Cluj, investitia ridicandu-se la 60 milioane de euro. Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Se estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.   PROIECTOARE. Canon a lansat doua noi proiectoare de birou, LV-7265 si LV-7260 (foto). Cele doua modele au rezolutia XGA (1024 x 768 pixeli) si sunt dotate cu lentile de proiectie cu unghi larg si zoom optic de 1,6x. Modelul 7260 dispune de o luminozitate de 2.000 de lumeni, iar celalalt are o luminozitate de 2.500 de lumeni. Modelul LV-7265 dispune de un difuzor integrat 5W RMS pentru prezentari multimedia si mai contine port input DVI.   SAMSUNG DEPASESTE MOTOROLA. Vanzarile de celulare din trimestrul doi al anului au crescut cu 16,5% fata de intervalul similar al anului 2006 si au atins 272,7 milioane de unitati, iar Samsung a trecut pe locul doi in clasamentul producatorilor, cu o cota de 13,7%, devansand Motorola. Comparativ cu primele trei luni ale anului, volumul a crescut cu 6,5%, reiese dintr-un studiu realizat de IDC. Nokia are 37% din piata, cu peste 100 de milioane de unitati vandute, Samsung a vandut 37 milioane de terminale, iar Motorola - 35,5 milioane de unitati, detinand 13% din piata. Sony Ericsson are cea mai puternica crestere: cota de piata 9,1% si 24,9 milioane de unitati. Pe locul V se afla LG, cu 19,1 milioane terminale vandute si o cota de 7%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.