Sonia are inima mica-mica, ceva mai mare decat o unghie. De atata suferinta abia mai poate plange, iar fiecare atingere a mamei sau a doctorilor este un chin pentru trupusorul de nici doua luni.

In termeni medicali, diagnosticul ce o tine
Sonia are inima mica-mica, ceva mai mare decat o unghie. De atata suferinta abia mai poate plange, iar fiecare atingere a mamei sau a doctorilor este un chin pentru trupusorul de nici doua luni.

In termeni medicali, diagnosticul ce o tine conectata la multe fire si perfuzii de cand s-a nascut este de "dextrocardie, trunchi arterial grad IV, atrezie artera pulmonara, DSV, DSA si canal arterial permeabil atipic".


INIMA FRAGILA. Fetita de aproape doua luni a fost asteptata ca o minune de tinerii ei parinti. Mama, studenta in anul III la Film, s-a comportat ca la carte in timpul sarcinii, mergand la controale mai des decat ii spuneau medicii sa vina. La nici un astfel de control, medicii nu au vazut ca inimioara Soniei are probleme. Si nici in primele zile dupa nastere. "La sase zile de la nastere am aflat ca fetita sufera de dismaturie, adica e dezvoltata doar pentru opt luni, si de aceea e mai bleguta. Dupa aproape o saptamana i-au fost observate de doctori problemele complexe", spune mama copilei. Dupa zece zile, micuta a trebuit sa fie conectata la oxigen, iar soarta Soniei era in cumpana. Micuta luptatoare nu si-a dezamagit parintii si, curand, a respirat singurica. Evolutia pozitiva le-a permis parintilor sa-si duca odorul acasa. Doar pentru patru zile insa. Sonia a facut stop cardiac, iar cea care i-a dat viata a resuscitat-o cu degetele si a salvat-o de la moarte. "Am invatat o multime de lucruri ca sa o ajut, stiu sa iau si sange", zambeste trist Oana, mama Soniei, in holul IOMC. De aproape doua luni spitalele au fost caminul ei si al fetitei.


TIC-TAC NEMILOS. Spune ca Sonia este "cam maraita" de la o vreme, semn ca nu se simte prea bine. Vestea buna e ca fetita a mai luat in greutate 90 de grame. Dar lupta contra cronometru devine din ce in ce mai dura. Daca in cel mult o saptamana fetitei nu i se va face o operatie de paleatie, sansele ei de supravietuire se apropie de zero. "In tara nici un doctor nu i-a mai dat nici o sansa. E si perioada concediilor si, orice infectie fiindu-i fatala, nimeni nu-si asuma responsabilitatea", spune mama, cu o liniste trista. Din Germania s-a aratat o raza de soare, de aici spunandu-li-se ca operatia se poate face, dar e nevoie de suma de 27.000 de euro. "Are inima mica de tot, trebuie sa mai creasca pentru a o putea opera si de celelalte complicatii. Aceasta prima operatie in Germania e vitala: Sonia va avea puterea sa supravietuiasca pentru celelalte interventii ce se pot face cand ea va avea sase-noua luni", e increzatoare Oana.


PENTRU INIMA SONIEI. Un sufletel care a cunoscut deja prea multa suferinta are nevoie de putin ajutor. Imaginati-va o mana de om care plange la orice atingere, cu multe fire iesindu-i din trupul firav, cu un tub in gat, un ac in subclaviculara, sonda pe nas pana in stomac. E un copil care nu mai stie ce e mangaierea mamei, nu mai stie ce e biberonul, nu cunoaste rasfatul rudelor care se aduna in jurul patutului pentru a vedea minunea proaspat venita pe lume.


Ajutor pretiosCei care doresc sa ajute inimioara Soniei au la dispozitie conturile pe numele mamei, Oana Geambasu.
Cont BCR (RON): RO59RNCB0318088189010001, Sucursala Lacul TeiCont Raiffesein (RON): RO02RZBR0000060007006182, Sucursala LipscaniCont BRD (USD): RO77BRDE441SV93168544410, Sucursala UnireaCont BRD (EURO): RO69BRDE441SV93168704410, Sucursala UnireaTelefon: 0748-99.87.75oana.geambasu@gmail.com


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.