Tragerea la sorti de la Nyon a stabilit care vor fi urmatoarele adversare ale echipelor noastre in cupele europene. Daca site-ul UEFA a omis sa mentioneze, pentru aproape o ora, a€žchallengerul" Stelei in turul doi preliminar al Ligii Campi
Tragerea la sorti de la Nyon a stabilit care vor fi urmatoarele adversare ale echipelor noastre in cupele europene. Daca site-ul UEFA a omis sa mentioneze, pentru aproape o ora, a€žchallengerul" Stelei in turul doi preliminar al Ligii Campionilor (sa fie o premonitie?), Maciej Iwanski s-a dovedit a fi mult mai optimist. Mijlocasul celor de la Zaglebie Lubin a declarat ca mizeaza pe victoria formatiei sale in meciul cu Steaua, de miercuri. "Mergem la Bucuresti cu incredere. Credem in victorie si in calificare. La Lubin n-am fost cu nimic mai prejos ca Steaua, care a jucat defensiv si a speculat o eroare a noastra".  
BATE SIGUR BORISOV. Revenind la chestiuni mai serioase, conform tabloului stabilit in urma tragerii la sorti, Steaua va juca in compania invingatoarei din meciul Bate Borisov (Belarus) - Hafnarfjordur (Islanda), in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Asta in cazul in care va trece de Zaglebie Lubin. Dupa cum au decurs ostilitatile in partida tur, este greu de crezut ca elevii lui Gheorghe Hagi nu se vor impune pe propriul teren. Cat despre viitoarea adversara a Stelei, in prima mansa din turul doi preliminar, Hafnarfjordur a pierdut, pe teren propriu, in fata bielorusilor cu scorul de 1-3. Returul va avea loc saptamana viitoare, si va confirma probabil prezenta formatiei din Borisov in urmatoarea faza a competitiei.  
BUTURUGA MICA? In alta ordine de idei, goalkeeperul a€žcainilor rosii", Bogdan Lobont, considera ca echipa sa are sanse sa se impuna in fata gruparii Lazio Roma, informeaza site-ul bogdanlobont.ro: "Sunt optimist. Am muncit foarte mult in ultimul an si vom lupta pentru calificare pana in ultimul minut. Lazio este un adversar valoros, o trupa puternica, dar pornim de la egal la egal. Nu trebuie sa avem teama!" Lazio Roma va juca in premiera cu o formatie din Romania. Palmaresul este defavorabil echipelor din Liga 1 (fosta Divizie A): 45 de partide disputate, 8 victorii, 12 rezultate de egalitate si 26 de infrangeri (golaveraj: 67-26 in favoarea italienilor).  
Cum noua editie de campionat va debuta in Italia abia la sfarsitul acestei luni, teoretic dinamovistii au sanse sa obtina un rezultat bun in mansa 1 a a€ždublei" cu Lazio, chiar daca Vasile Turcu, unul dintre actionarii" FC Dinamo 1948 S.A.", nu s-a aratat a fi deloc incantat de rezultatul tragerii la sorti: "Suntem un club fara noroc. Avem 10-15% sanse de calificare in grupele Ligii Campionilor. Sper ca jucatorii sa ne faca o surpriza, dar va fi foarte greu".  
FAVORITI a€žPE HARTIE". Soarta a fost ceva mai darnica in privinta adversarelor echipelor noastre in turul II preliminar al Cupei UEFA, Otelul Galati si CFR Cluj avand sanse mari sa se impuna in fata gruparilor Lokomotiv Sofia, respectiv Anorthosis Famagusta. Lokomotiv Sofia a mai intalnit o singura data o echipa romaneasca, si tot in turul doi preliminar (editia 1996 - 1997), cand a fost eliminata de Rapid. Giulestenii au castigat atunci ambele manse cu acelasi scor: 1-0. De partea cealalta, palmaresul intalnirilor romano-cipriote nu lasa loc de indoiala in privinta diferentei de valoare dintre echipele de prima liga din cele 2 campionate: 20 de partide, 14 victorii, 3 rezultate de egalitate, si doar 3 infrangeri (golaveraj 51-16).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.