Ultimele tablouri ale artistului William Utermohlen, care a decedat la 21 martie a.c., dupa 12 ani de la diagnosticarea cu maladia Alzheimer, au fost expuse la Centrul de Stiinta si Industrie din Paris. Vernisajul poarta numele "William Utermohlen, p
Ultimele tablouri ale artistului William Utermohlen, care a decedat la 21 martie a.c., dupa 12 ani de la diagnosticarea cu maladia Alzheimer, au fost expuse la Centrul de Stiinta si Industrie din Paris. Vernisajul poarta numele "William Utermohlen, portrete 1990-2000" si cuprinde ultimele sale autoportrete, care au fost realizate de pictor de la diagnosticare (1995) pana in anul 2000, cand boala l-a impiedicat sa mai ia pensula in mana. Utermohlen si-a concentrat in acesti cinci ani toata atentia si energia pentru a se autoanaliza prin intermediul panzelor sale. Astfel, pictorul a aratat lumii care sunt starile de spirit, sentimentele si gandurile unui om suferind de Alzheimer. Este prima expozitie de acest gen, iar operele artistului "constituie o dovada unica a faptului ca persoanele care sufera de Alzheimer, fara tratamentul adecvat, isi pierd in timp capacitatea de a percepe lumea asa cum este", subliniaza membrii Asociatiei franceze pentru Alzheimer.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.