Prima sedinta a noii Comisii de disciplina, trecuta in aceste zile din ograda FRF in cea a LPF, s-a incheiat ieri cu o decizie curioasa. Dinamo a primit o suspendare a terenului propriu pentru urmatoarele doua jocuri considerate "acasa", urmand sa
Prima sedinta a noii Comisii de disciplina, trecuta in aceste zile din ograda FRF in cea a LPF, s-a incheiat ieri cu o decizie curioasa. Dinamo a primit o suspendare a terenului propriu pentru urmatoarele doua jocuri considerate "acasa", urmand sa infrunte pe FC Vaslui (maine) si pe Dacia Mioveni (peste doua saptamani) in Stefan cel Mare, dar cu portile inchise.
Conform noului regulament, "cainii" plecau de la zero la judecata de ieri si ar fi trebuit sa primeasca doar un avertisment si o amenda, insa comisia prezidata de Iosif Robi Urs a judecat dupa regulamentul vechi, decizand ca Dinamo trebuie sa primeasca o sanctiune in baza statutului de recidivist. Nu asta sustine si seful comisiei, Robi Urs, care a declarat ieri ca s-a judecat dupa noul regulament, "unul foarte bun". Pedeapsa este cu atat mai stranie cu cat clubul Dinamo s-a dezis categoric de comportamentul fanilor care s-au batut cu jandarmii la Buzau, conducatorii afirmand clar ca nu a fost un grup de suporteri organizat si finantat de "caini". In plus, exista imagine din care pot fi identificati clar autorii incidentelor, care trebuie trasi la raspundere individual. Asta daca nu se intampla ca in cazul lui "Tweety", suporterul stelist anchetat la nesfarsit pentru un act huliganic si care poate merge, bine-mersi, la meciurile din Ghencea.
Comisia de disciplina a decis ieri "porti inchise" pentru Dinamo in urmatoarele doua etape si o amenda de 50.000 de RON, starnind mania "cainilor". Iesit de la audierile comisiei in timp ce aceasta delibera, Petre Buduru, managerul sportiv al lui Dinamo, a anuntat pedeapsa si si-a exprimat indignarea. "Nu mi se pare corect, pentru ca, dupa noul regulament, nu suntem recidivisti. Vom face apel!", a spus oficialul dinamovist, care a si depus contestatia, solicitand judecarea ei azi, in regim de urgenta. Ramane de vazut daca atacarea acestei hotarari va avea succes, fiindca, dupa vechiul regulament, clubul din "Groapa" a primit sanctiunea minima. "Este o decizie exagerata. Nu e normal ca acest caz sa fie generalizat, atat timp cat noi, clubul, nu am facut nimic, ci anumiti suporteri, si mai ales ca nu am fost echipa organizatoare. Nu mi se pare corect ca noi, ca oaspeti, sa fim suspendati", a comentat si presedintele Nicolae Badea, cel care a anuntat, zilele trecute, ca va solicita LPF ca Dinamo sa joace meciurile considerate pe teren propriu in provincie, si nu in "Stefan cel Mare" fara spectatori. "Este o decizie pe care nu o meritam. Vom face apel!", a comentat si Cristi Borcea, directorul executiv al lui Dinamo. Decizia de ieri a Comisiei de disciplina a starnit si alte reactii in favoarea dinamovistilor, chiar si din partea vasluienilor, adversarul de maine seara al "cainilor". "Nu ma incanta cu nimic aceasta suspendare. FC Vaslui nu are nici un avantaj de pe urma acestei decizii. Un meci de fotbal fara spectatori este trist, nu mai are farmec", a spus ieri Adrian Porumboiu, principalul finantator al moldovenilor. Marius Lacatus, simbolul Stelei, in prezent antrenor la UTA, a fost un avocat vehement al lui Dinamo: "Nu vad de ce trebuie sa suporte clubul pentru niste acte care mie nu mi se par normale pe un stadion de fotbal. Ceea ce am vazut la Buzau este ingrijorator: jandarmi batuti, iar apoi violente din partea lor. Nu clubul ar trebui sa raspunda fata de aceste acte de vandalism sau huliganism. Normal ar trebui sa raspunda cei in cauza si pana nu se vor da exemple, violentele vor continua".
Un huligan recidivist a fost identificat
Jandarmeria a anuntat ieri ca a identificat, dupa vizionarea inregistrarilor video ale incidentelor de la meciul Gloria Buzau-Dinamo, un fan dinamovist care a fost violent cu jandarmii si a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau pentru inceperea urmaririi penale impotriva acestuia sub acuzatia de ultraj. Potrivit Jandarmeriei, B. Rasvan, in varsta de 25 de ani, din Bucuresti, a mai avut un astfel de comportament, jandarmii intocmindu-i actele premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii publice in luna octombrie 2006, dupa meciul Dinamo-Rapid. Suporterul respectiv a participat si la scandalul din Bulgaria in care au fost implicati suporterii dinamovisti si care s-a lasat cu arestari si cu un proces in toamna lui 2005. Jandarmeria l-a identificat si pe suporterul buzoian care se pare ca este la originea incidentelor, urmand ca dupa stabilirea vinovatiei acesta sa fie sanctionat pentru provocarea de scandal. In prezent, continua actiunea de identificare a celorlalti huligani, Jandarmeria facand un apel catre toti cei implicati in fenomenul sportiv, pentru a actiona impreuna impotriva manifestarilor violente pe stadioane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.