Incinsi dupa victoria de la Galati, clujenii de la CFR au de jucat primul derby al Ligii I, cu Poli Timisoara.

Dupa victoria chinuita de la Galati, CFR intra in etapa a II-a pentru un nou meci dificil. Poli Timisoara, ajustata de Uhrin jr. la caracteristicile unui fotbal neobisnuit pentru noi, direct si fara inflorituri, a trecut oarecum neobservata dupa victoria din debutul campionatului. La fel incearca sa joace si CFR, dar va mai trece timp pina ca Andone sa potriveasca pasii unor jucatori care nu prea au calitati complementare. Vazuta inclusiv de Dumitru Dragomir ca una dintre cele mai autorizate candidate la titlu, CFR pare favorita, mai ales ca are la dispozitie un lot extrem de numeros si de puternic.

Steaua, Dinamo si Rapid au meciuri cu grade de dificultate diferite. Hagi isi duce elevii la Constanta, pe un stadion care pina nu demult ii purta numele. Farul a parut, dupa prima etapa, cea mai slaba echipa a Ligii I. Multi jucatori buni au plecat, iar antrenorul a stat mai mult ca secund sau prin divizia B. Steaua a primit cartea verde pentru portarul columbian Zapata, are ceva probleme cu atacantii, Neaga fiind suspendat, iar Badea si V. Iacob accidentati, dar, in ciuda acestor indisponibilitati, nu poate pleca invinsa de la Constanta. Ca o masura suplimentara de siguranta, la meci nu se poate intra fara buletin de identitate, iar 400 de jandarmi se vor ocupa de securitatea spectatorilor. Dinamo este de asemenea favorita in meciul de acasa, contra Vasluiului, intarita ieri cu un sponsor important, Kia. Dorinel Munteanu pare sa-si fi pierdut inspiratia de antrenor la Cluj, pentru ca la Pitesti nu a reusit mare lucru in sezonul trecut. Rapid are un meci mai dificil, echipa nefiind inca omogena. Gloria nu mai e pisicuta de acum patru-cinci ani si poate pune oricui probleme.

Universitatea Craiova poate sa isi pastreze pozitia de lider: Iasiul e macinat de probleme interne, lipsa banilor se simte, iar la Timisoara echipa nu a aratat mai nimic. Miza mare si pentru Universitatea Cluj. Daca nu scoate punct la Urziceni, una dintre cele mai vechi echipe din fotbalul nostru rateaza complet startul, iar pentru redresare, nici lotul subtire si nici lipsa de experienta a antrenorului nu pot fi garanti. UTA-Mioveni este un meci interesant, cu aradenii favoriti. Dacia n-a putut fi batuta de Rapid in prima etapa decit cu ajutorul arbitrului si a fost laudata multa vreme. In final, Pandurii-Otelul, cu oaspetii frustrati dupa infringerea de miercuri. Oltenii au aratat mereu ca o echipa fara complexe, greu de batut acasa. Este unul dintre cele mai echilibrate meciuri ale etapei.

Dupa ce s-a autointitulat „tatal smecherilor" si a fost botezat „Oracolul din Balcesti", Dumitru Dragomir dovedeste si aptitudini de evaluator. El a spus ca „toate cele 18 cluburi din Liga I valoreaza 500 de milioane de euro, insa fara ca in aceasta suma sa fie inclusa si infrastructura". Seful LPF crede ca valoarea fotbalului de la noi a crescut, deoarece „patronii au ales sa investeasca in loc sa mearga in Canare". Dragomir sustine ca, in urmatorii ani, valoarea cluburilor din prima liga se va tripla datorita accesului „in masa" la cupele europene, inclusiv la banii Champions League.

Oltenii fac bancuri cu moldoveni Factiunea Gruppo-Maxima a realizat deja afisul care prefateaza meciul Poli Iasi-Universitatea Craiova, programat simbata. Linga celebrul leu oltean, de data aceasta apare antrenorul Ionut Popa, calare pe doi magari, iar textul care insoteste afisul este un atac la adresa tehnicianului echipei moldovene. „Dupa un meci de vis, urmeaza o deplasare in Moldova, in dulcele tirg al Iesilor. Dulce pina sa ajunga Ionut Popa acolo, un antrenor care mai mult vorbeste decit antreneaza, un individ care vrea sa fie tot timpul in lumina reflectoarelor, prin declaratii si atacuri asupra altor echipe sau persoane. Asa ca am hotarit sa il facem eroul afisului nostru si sa ii comunicam ca este un antrenor de partea a doua a clasamentului care nu va antrena niciodata o echipa de top si care nu va reusi in viata lui o performanta notabila", sustin membrii Gruppo-Maxima. Acestia i-au recomandat lui nea Popica sa-si incerce norocul alaturi de o trupa umoristica, fiind convinsi ca ar avea succes. Replica lui Popa a fost cu substrat ironic, laudind oaspetii pentru primul loc in clasament, desi acesta este irelevant dupa doar o etapa: „Craiova e pe primul loc, iar noi pe penultimul, ei sint favoritii meciului". (L. Cazan)

Liga I etapa a II-a
Vineri
Farul - Steaua ora 20.30, Kanal D
Simbata
UTA - Mioveni ora 18.00, Telesport
Poli Iasi - Univ. Craiova ora 18.00, National TV
Dinamo - FC Vaslui ora 20.45, Antena 1
Duminica
Unirea Urziceni - "U" Cluj ora 18.00, TVR 1
Pandurii Tg.-Jiu - Otelul ora 18.30, Telesport
Rapid - Gloria Bistrita ora 20.00, National TV
CFR Cluj - Poli Timisoara ora 21.30, Kanal D Costica "Suceava" vs Gigi Becali: "Hotul striga hotii!" Pre[edintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat, vineri, pentru NewsIn, c` acuzele patronului Stelei, Gigi Becali, sint nefondate [i c` FRF ar trebui s` intervin` [i s`-l sanc]ioneze pentru declara]iile def`im`toare f`cute la adresa sa. Patronul Stelei l-a numit pe acesta "cel mai pervers din fotbalul romanesc, este omul lui Borcea. Constantin, de cind e [eful CCA-ului, a f`cut cel pu]in un milion de euro. M` bazez pe ceva cand spun asta".

"Nu sint milionar din fotbal. Acuzele lui Gigi Becali sint un fel de 'Ho]ul strig` ho]ul'. Federa]ia ar trebui s` intervin` in acest scandal [i s` ia m`suri. Se incerc` prin orice mijloace s` se pun` presiune pe arbitrii", a declarat, Gheorghe Constantin, care consider` c` atacurile asupra cavalerilor fluierului se vor inmul]i in urm`toarea perioad`. Referitor la eventualitatea ca unii arbitri s` fie testa]i cu detectorul de minciuni la finalul unor partide cu probleme grave de arbitraj, Gheorghe Constantin a afirmat: "Este foarte bine. Eu sint de acord cu acest lucru, dac` [i Federa]ia dore[te acest test, atunci s` se fac`".