Google a investit mai multe sute de milioane de dolari pentru lansarea unui telefon mobil care va permite accesarea serviciilor companiei si intentioneaza sa colaboreze cu operatori americani si europeni, potrivit publicatiei Wall Street Journal. Gr
Google a investit mai multe sute de milioane de dolari pentru lansarea unui telefon mobil care va permite accesarea serviciilor companiei si intentioneaza sa colaboreze cu operatori americani si europeni, potrivit publicatiei Wall Street Journal. Grupul a solicitat companiei High Tech Computer din Taiwan sa proiecteze un telefon care va functiona cu sistem de operare Linux si care ar urma sa fie lansat in primul trimestru al anului viitor. Conform Anian (firma de cercetare a pietei), operatorul T-Mobile, detinut de Deutsche Telekom, ar putea fi partenerul Google in Statele Unite, in timp ce Orange, divizia de comunicatii mobile a France Telecom, va comercializa noile telefoane pe alte piete. Google a anuntat intr-un comunicat ca "incheie parteneriate cu operatori de telefonie mobila, producatori si furnizori de continut media din intreaga lume", dar nu a oferit alte detalii. La sfarsitul lui iulie, compania din Mountain View a anuntat ca va participa la o licitatie pentru un spectru de frecvente wireless in SUA, cu o oferta minima necesara de 4,6 miliarde de dolari. Daca autoritatile americane vor adauga o conditie de vanzare despre care Google spune ca ar promova o piata wireless deschisa. Licitatia va avea loc in acest an, iar frecventa "in joc" este cea de 700Mhz.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.