Cei care se vor muta in ansamblul rezidential Prima, din Oradea, vor beneficia de finisaje de calitate, din import. Dezvoltatorul pune la dispozitia cumparatorilor chiar si masini care sa le mute mobila de la vechea locuinta in noul apartament. Pentru a face viata viitorilor locatari cit mai frumoasa si usoara, dezvoltatorul proiectului rezidential oradean Prima a dispus ca finisajele, atit cele interioare, cit si cele exterioare ale blocurilor, sa fie dintre cele mai moderne. Pentru ca proprietarii sa nu aiba probleme cu instalatiile multi ani dupa ce s-au mutat in casa noua, toate cladirile ansamblului au fost dotate cu materiale care sa garanteze maximumul duratei de viata a acestora. „Toate conductele agentului termic din cladirile cartierului Prima sint de cupru sau prolipropilena. Pentru obtinerea duratei maxime de viata a acestora, conductele sint izolate si incastrate in peretii locuintelor", ne-a spus Lucian Salajan, directorul general al firmei care deruleaza proiectul, Prima Casa Invest SRL.

Proiectantul a acordat o atentie deosebita si instalatiilor electrice. „Toate cablajele electrice sint din cupru. Acestea sint atent izolate si trase prin sapa. Astfel, locatarii cartierului nostru vor fi in deplina siguranta si vor avea garantia unor lucrari care o sa-i scuteasca de orice fel de probleme pentru foarte multi ani", a completat Lucian Salajan. Blocurile nu vor beneficia in schimb de centrale termice proprii. Incalzirea blocurilor se va face de la sistemul centralizat de incalzire al orasului Oradea. „Agentul termic vine de la sistemul centralizat de incalzire al orasului, dar fiecare imobil are propriul lui punct termic, computerizat. Acesta va regla temperatura din apartamente in functie de conditiile climatice externe", a amintit directorul general al Prima Casa Invest SRL. Proprietarii nu vor avea temeri cu privire la facturile de intretinere, acestia platind exact cit au consumat. „Fiecare apartament din fiecare bloc este contorizat atit pentru apa calda, cit si pentru cea rece. De asemenea, fiecare calorifer are in dotare repartitor, astfel proprietarii fiind asigurati de o contorizare cit mai exacta", a precizat Lucian Salajan. Cei care vor locui in blocurile Prima vor circula in camerele de zi pe pardoseli calde, gen parchet melaminat, iar in bai si bucatarii, pardoselile vor fi placate cu gresie, iar peretii cu faianta. In pretul apartamentelor, clientii isi pot alege singuri modelul si nuantele gresiei si ale faiantei. „Noi le oferim un pachet deosebit de atractiv prin marci si culori diferite, iar locatarii pot alege diferite variante de culori si design. De asemenea, proprietarii isi pot alege singuri si usile de interior, care au diferite nuante si compozitii, precum si parchetul", a completat Lucian Salajan. Locuintele din Prima vor fi finisate cu gresie si faianta din import, din Spania, modele 2007.

Usile de interior ale apartamentelor sint tot de import, acestea provenind din Italia. Cei care vor cumpara apartamente in noul ansamblu din Oradea nu vor intimpina probleme cind vor monta tablourile, intrucit peretii sint perfect drepti, fiind efectuati de catre masini. „Pe interior, toate tencuielile sint realizate mecanizat, cu masini speciale de ultima generatie, care confera o calitate deosebita, peretii fiind impecabili", subliniaza directorul general al firmei care investeste in proiect. Peste aceste tencuieli este aplicata vopsea lavabila de interior, in mai multe straturi. Aceasta are rolul de a realiza „un interior deosebit de aspectuos si ingrijit". Aspectul ingrijit este dat si de faptul ca la interioarele camerelor se folosesc coltare si distantiere de aluminiu. Mai nou, in ultima perioada, developerul proiectului a luat decizia ca fiecare apartament sa fie vopsit in culorile preferate ale proprietarilor. „Toate aceste servicii sint facute de compania noastra prin departamentul tehnic cu eforturi considerabile, dar vazind multumirea si satisfactia viitorilor locatari din cartierul Prima, consideram ca nici un efort nu e prea mare", mai arata Lucian Salajan.

Ferestrele sint pentacamerale, cu sticla Low e, cu argon si cu profiluri Rehau. „Acestea au un transfer termic de 1,1. Cu alte cuvinte, izolatia termica, precum si cea fonica a ferestrelor sint asemanatoare cu cea a unui perete din caramida", a precizat Lucian Salajan. Usile de la intrarea in apartament sint usi de exterior de inalta siguranta. Adica, acestea sint prevazute cu sisteme de inchidere in trei puncte si cu dispozitive electrice la cheie. Usile de interior sint din lemn, cu tocuri reglabile. De asemenea, pentru siguranta locuitorilor sint folosite prize profesionale cu impamintare. Toate apartamentele din ansamblul rezidential Prima sint prevazute cu interfon. Internautii care se vor muta in noul cartier nu au motive de suparare intrucit toate blocurile, respectiv apartamentele, vor fi conectate la Internet. In plus, locuitorii vor beneficia de cablu tv, precum si de telefon. „Practic, clientul nostru nu trebuie sa vina decit cu mobila", a mai spus Lucian Salajan, adaugind ca, la cererea proprietarilor, gratuit, se asigura chiar si transportul mobilierului de la vechea locuinta.

Bariera antifrig Toate imobilele din ansamblul rezidential Prima vor fi izolate termic la exterior. „Blocurile sint prevazute la exterior cu termosistem complex, cu polistiren de 5 sau 10 centimetri si tencuiala nobila de cea mai buna calitate, creindu-se astfel o izolare perfecta a apartamentelor si a cladirilor", a spus directorul firmei Prima Casa Invest SRL.