Minune sau anomalie genetica? Aceasta este intrebarea la care locuitorii satului maramuresean Bargau incearca sa raspunda. Acolo, o bivolita a dat nastere la doi pui: unul alb si unul negru. Minunatia a uimit intreg satul si oamenii vorbesc despr
Minune sau anomalie genetica? Aceasta este intrebarea la care locuitorii satului maramuresean Bargau incearca sa raspunda. Acolo, o bivolita a dat nastere la doi pui: unul alb si unul negru. Minunatia a uimit intreg satul si oamenii vorbesc despre un semn de la Dumnezeu. "Nu stiam ca va naste doi vitei.

L-a nascut pe primul. Era negru, era normal. Dupa ce a iesit primul s-a oprit putin. Parca se chinuia. Apoi, am vazut ca iese ceva alb. Pe moment m-am speriat ca nu am stiut ce mai naste. Cand l-am vazut intreg nu am stiut ce sa fac. Era alb complet. Nu am mai vazut bivoli albi", ne spune mirat proprietarul Ilie Popa. Omul surprins si-a chemat vecinii ca sa vada minunea. "Nici prin cap nu mi-a trecut sa vad asa ceva. Sa vad doi bivoli gemeni. Ba mai mult, unul e negru si unul e alb. Cred ca e o minune de la Dumnezeu", a spus Irina Ilies, localnica. Acum proprie-tarul este foarte mandru ca este singurul gospodar care are asa minunatie in gospodarie.

OPINIE DE SPECIALIST.  "Nu cred ca este o minune. Explicatia este foarte simpla: este o anomalie genetica. Au mai fost cazuri in Romania. E drept, foarte rare. Eu personal, ca specialist, nu am mai vazut la noi in judet", a declarat dr Vasile Pop, Directia Sanitara Veterinara Maramures. Medicii spun ca in judet au mai fost cazuri in care s-au nascut bivoli albi, dar este premiera faptul ca s-au nascut gemeni de culori diferite, lipsa pigmentului melanic fiind cea mai plauzibila.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.