Sa uitam de clasicele bauturi racoritoare din magazine, care de multe ori sunt si daunatoare, si sa incercam sa ne preparam in propria bucatarie cateva sucuri mai sofisticate. Pentru mancarurile picante, un tonic cu ghimbir si citronella ar fi ideal.
Sa uitam de clasicele bauturi racoritoare din magazine, care de multe ori sunt si daunatoare, si sa incercam sa ne preparam in propria bucatarie cateva sucuri mai sofisticate. Pentru mancarurile picante, un tonic cu ghimbir si citronella ar fi ideal. Aceasta bautura nealcoolica stinge setea intr-o zi fierbinte de vara.     ALTERNATIVE. Din rubarba acrisoara se poate prepara o bautura delicata roz pentru o zi sau o seara speciala. Daca aveti 500 g de rubarba, o taiati in bucati de 5 cm lungime. Va mai trebuie 7-8 linguri de zahar, doua linguri de suc de lamaie si 500 ml apa minerala. Rubarba, zaharul, sucul de lamaie si 300 ml apa le puneti intr-o cratita la fiert. Lasati sa dea in clocot, reduceti flacara si mai fierbeti pana cand rubarba incepe sa se rupa. Lasati apoi sa se raceasca o ora. Apoi strecurati, pastrand lichidul, dar aruncand pulpa. Combinati cantitati egale de sirop de rubarba cu apa minerala in fiecare pahar. O alternativa ar fi lassi cu menta. Aceasta este o bautura servita traditional alaturi de un curry picant indian. Cu 150 ml lapte degresat, 75 g iaurt degresat, 4 linguri de menta proaspata, sare si gheata pisata, puteti prepara foarte usor aceasta racoritoare. Puneti intr-un blender laptele, iaurtul, menta si un varf de cutit de sare, amestecand 40 de minute. Umpleti doua pahare cu gheata pisata, iar deasupra turnati lassi. Pentru un lassi dulce, cu fructe, folositi jumatate din cantitatea de lapte, iar diferenta se completeaza cu cantitati egale de fructe si iaurt. In loc de sare puneti zahar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.