Presedintele Traian Basescu a aparut ieri-dimineata, inca de la ora 8:00, pentru a vedea daca firmele de asfaltari, care i-au fost cliente la Ministerul Transporturilor si la Primaria Capitalei, au inceput sa incarce muntii de gunoaie de la intrarea pe Autostrada Soarelui.

Drumarii sefului statului au "uimit" prin promptitudinea cu care au reusit sa-si aduca utilajele la marginea Bucurestiului. Inca de la 5 dimineata, dezvaluia un angajat al lui Costel Casuneanu, omul de afaceri din Oituz, implicat in afacerea cu terenul cumparat de la Traian Basescu. Pa&Co International si-a adus oameni si basculante din punctele de lucru din Bucuresti, dar si din Bacau. Euroconstruct era si ea "la datorie". In total vreo sase-sapte firme, dezvaluia angajatul lui Casuneanu, 150 de basculante, 30 de excavatoare, venite din toata tara sa salubrizeze zona. Primaria Capitalei a intrat si ea in joc, anuntand inchiderea traficului pentru trei zile pe tronsonul dintre Podul Vitan-Barzesti si Soseaua de Centura pentru a facilita lucrarile.


CINE PLATESTE. Ritmul de lucru al drumarilor deveniti gunoieri a batut insa estimarile Primariei. Daca in prima faza muncitorii spuneau ca cel mai devreme asta-seara ar putea fi incarcate cele 180.000 de tone de gunoaie, masurate din ochi, pentru ca incap in 2.000 de basculante, ieri la pranz vestile erau si mai bune: in maximum 24 de ore treaba e terminata. Stiau probabil muncitorii ca presedintele Basescu va mai trece in timpul zilei sa vada ce s-a facut. Asa s-a si intamplat, la ora 15:30 seful statului venind in a doua vizita la Popesti-Leordeni sa vada cu ochii lui cum gunoaiele sunt carate de pe marginea autostrazii la groapa de la Glina. A inspectat si malul Dambovitei, acuzand Apele Romane ca nu intretin digul, pe care au crescut balarii. In calitate de "cetatean" a intervenit in problema gunoaielor si in aceeasi calitate i-a convins pe drumari sa suporte ei cheltuielile cu salubrizarea zonei, estimate la circa 100.000 de euro, pentru ca intr-o societate capitalista e normal sa intorci bani catre comunitatea care ti-a tot dat, a explicat Traian Basescu.