Modul in care operatorul Telemobil furnizeaza servicii de tip roaming a devenit un caz pentru Comisia Europeana.

Comisia Europeana a nominalizat compania Telemobil ca fiind singurul operator de telecomunicatii mobile din Romania care nu a
Modul in care operatorul Telemobil furnizeaza servicii de tip roaming a devenit un caz pentru Comisia Europeana.

Comisia Europeana a nominalizat compania Telemobil ca fiind singurul operator de telecomunicatii mobile din Romania care nu a notificat, pana la termenul-limita de 30 iulie, despre modificarea tarifelor de roaming, in conformitate cu reglementarile comunitare. In cazul incalcarii noului Regulament privind roamingul in UE, acesta stipuleaza ca autoritatile nationale de reglementare pot impune "sanctiuni efective si cu efect de descurajare". De partea sa, operatorul se apara, spunand ca aceste reglementari nu se aplica in cazul sau.

"Telemobil nu are incheiate acorduri directe de roaming cu nici un stat membru al UE. Din cauza limitarilor tehnologice, solutia de roaming pe care am propus-o utilizatorilor nostri este una de tip call-back pentru apelurile outgoing si de tip call-divert pentru cele de incoming", ne-au declarat reprezentantii companiei. Prin tehnologia "call-back", apelul initiat de o persoana este preluat de operator, care reinitiaza apelul din centrala, aflata la sediu.


SE ANALIZEAZA. Pentru a se gasi un raspuns "European" la aceasta dilema a telecomunicatiilor, ANRCTI a trimis o solicitare catre Comisia Europeana. Dupa cum ne-au declarat reprezentantii Autoritatii de Reglementare in Comunicatii, inca se asteapta un raspuns de la oficialii europeni.

In ceea ce priveste competitia tarifelor, oficialii Zapp spun ca pentru clientii sai care se vor deplasa in strainatate in tari membre UE si care vor utiliza sistemul de tip roaming furnizat de companie li se va aplica insa curand o noua oferta de tarife. Cosmote va aplica noile tarife de roaming incepand cu 30 august, Orange - 25 august, iar Vodafone - 29 august. In cazul primilor doi operatori, tarifele practicate vor fi de 49 centi/min. pentru apelurile catre statele din UE si 24 centi/min. pentru primire. Vodafone va aplica un tarif de 48,1 centi/min. pentru convorbi-
rile catre statele din UE si de 23,7 centi/min. in cazul apelurilor primite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.