Ortodocsii se pregatesc pentru Postul Pastelui
Conform traditiei ortodoxe, de astazi, credinciosii nu vor putea consuma carne. Dupa Duminica Lasatului sec de carne, care a fost pe 11 februarie, credinciosii vor putea consuma, in saptaman
Ortodocsii se pregatesc pentru Postul Pastelui
Conform traditiei ortodoxe, de astazi, credinciosii nu vor putea consuma carne. Dupa Duminica Lasatului sec de carne, care a fost pe 11 februarie, credinciosii vor putea consuma, in saptamana premergatoare Inceputului Postului Mare, lapte, oua si branza, chiar si in zilele de miercuri si vineri, care sunt insemnate cu hart in Calendarul crestin-ortodox. In calendarul bisericesc, Lasata Secului are doua etape care conduc treptat catre post: Duminica Lasatului sec de carne (11 februarie) si Duminica Lasatului sec de branza (18 februarie). Prima este numita si Duminica Infricosatei Judecati, cand li se aminteste crestinilor sa nu pacatuiasca, intrucat va veni candva si ceasul Judecatii de apoi. Saptamana dintre ele, pregatitoare pentru post, poarta numele de Saptamana Branzei sau Saptamana Alba, cand se mananca lactate si oua. (D.M.)
Locomondo la Eurovision
Cei sase membri au trupei Locomondo si-au asigurat sambata seara prezenta pe scena Eurovision 2007 ca reprezentanti ai Romaniei, insa victoria lor, sustinuta de publicul care le-a acordat maximum de puncte prin intermediul televotului, a fost umbrita de scandalul pieselor eliminate din concurs. Romania se va prezenta la finala Eurovision de pe 12 mai, de la Helsinki, cu piesa "Liubi, Liubi, I Love You". S-au gasit insa destui care sa nu fie atat de entuziasmati de castigatorii de sambata seara, relateaza Mediafax. In emisiunea de la TVR a lui Catalin Maruta, "Eurovision - pro si contra", au existat voci care au pus la indoiala talentul si capacitatile vocale ale membrilor trupei Locomondo. Mihai Georgescu, liderul trupei Bere Gratis si membru al juriului Eurovision, a fost de parere ca Locomondo este un "castigator de conjunctura", care poate nu ar fi prins primul loc pe podium daca structura concursului era alta. Inevitabil, discutiile "dopo festival" au gravitat in jurul mediatizatei eliminari din concurs a piesei "Dracula, My Love", semnata Marius Moga. Marius Moga, resemnat in ceea ce priveste (ne)participarea sa de anul acesta, a ajuns la concluzia ca sunt multi compozitori in lumea muzicala autohtona care il urasc, el nominalizandu-i pe Ionel Tudor si pe Cornel Fugaru. (D.M.)
Medic faimos de origine romana
Doctorul Joshua Arie Perper, care a facut autopsia Annei Nicole Smith si care este acum in centrul atentiei presei mondiale, s-a nascut in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.