Noua fabrica ce va fi construita in Sakai, in vestul Japoniei, va folosi tehnologie de taiere a sticlei de ultima generatie si va incepe productia in martie 2010 cu o capacitate initiala de 36.000 de ecrane pe luna. Cu noua tehnologie, Sharp poate tr
Noua fabrica ce va fi construita in Sakai, in vestul Japoniei, va folosi tehnologie de taiere a sticlei de ultima generatie si va incepe productia in martie 2010 cu o capacitate initiala de 36.000 de ecrane pe luna. Cu noua tehnologie, Sharp poate transforma sticla initiala in straturi foarte subtiri putand oferi ecrane LCD mai mari la preturi competitive.
Analistii considera ca cererea de televizoare LCD va creste gradual. Vanzarile de televizoare LCD vor creste cu 80% pana in 2009, la 88,3 miliarde de dolari, in timp ce televizoarele cu plasma vor scadea cu 9%, la 16,8 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare DisplaySearch.
Sharp a mai precizat ca in acelasi complex va construi si o fabrica ce va produce energie solara, aproximativ 1.000 megawati anual. Fabrica de energie solara va incepe productia in martie 2010.
In prezent, compania Osaka este pe primul loc in lume in domeniul energiei solare, urmata de companiile Q-Celles din Germania si Sanyo Electric din Japonia.
Investitia Sharp in aceasta fabrica LCD va avea un impact financiar redus pentru companie, care are afaceri de 400 miliarde de yeni anual, a precizat analistul Daiwa Institute of Research, Kazuharu Miura.
Sharp este al treilea mare producator mondial de televizoare cu cristale lichide (LCD) dupa companiile Samsung si Sony.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.