Rapoartele trimestriale ale operatorilor de telefonie mobila GSM continua sa "laude" filialele lor din Romania. In cartierele generale din diverse tari, rezultatele care sosesc de la Bucuresti sunt mai mult decat apreciate.

France Telecom a anuntat ieri rezultatele, numarul clientilor Orange Romania inregistrand una dintre cele mai puternice cresteri la nivelul grupului, alaturi de operatiunile din Egipt, Senegal si Iordania. Astfel, la 30 iunie 2007, operatorul portocaliu avea in  Romania 8,572 milioane de clienti, in crestere cu 18,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si venituri de 578 milioane de euro, care reprezinta o majorare cu 24% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor din prima jumatate a anului 2006. Orange a adunat in al doilea trimestru al anului peste 300.000 de noi utilizatori, iar numarul clientilor broadband a ajuns la sfarsitul lunii iunie la 481.000 de utilizatori.

De asemenea, pentru Vodafone piata romaneasca a ramas "principalul motor de crestere organica in Europa Centrala si de Est". Operatorul britanic a anuntat pentru trimestrul al doilea o crestere a veniturilor din servicii cu 26,8% fata de aceeasi perioada din 2006, iar numarul utilizatorilor a trecut de 8,2 milioane. In cadrul Cosmote, filiala romaneasca a avut cea mai importanta evolutie de clienti, contribuind in proportie de peste 60% la numarul de noi utilizatori castigati in primul trimestru.

Pentru rezultatele financiare insa, grecii asteapta vesti bune de la "sezonul" 2008-2009. In ceea ce priveste Zapp, operatorul avea 500.000 de abonati la finele anului 2006, in timp ce veniturile din servicii de date reprezentau 25% din total.