TESTARE. Linia tramvaiului 21 va fi redeschisa joi, fiind supusa ieri unor probe tehnologice. Primii "calatori" care au participat la testarea liniei reabilitate au fost primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, primarul Sectorului 2 si Neculai
TESTARE. Linia tramvaiului 21 va fi redeschisa joi, fiind supusa ieri unor probe tehnologice. Primii "calatori" care au participat la testarea liniei reabilitate au fost primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, primarul Sectorului 2 si Neculai Ontanu. Valoarea lucrarilor s-a ridicat la suma de 300 de milioane de lei.

19:00 - PREMIERAINVAZIE. Expozitia "Dinozaurii din Argentina - Uriasii Patagoniei" va putea fi vazuta incepand de joi, 20 decembrie, la Muzeul "Grigore Antipa".
 A1. Din cauza ninsorii abundente si a viscolului pe Autostrada A1, Bucuresti - Pitesti s-au inregistrat ieri 25 de tamponari. Nu au fost victime.


19:05 - SUCEAVA
CONTRABANDÃ…. Zeci de mii de pachete de tigari de contrabanda, in valoare de 85.575 de lei au fost confiscate de politistii de frontiera de la un cetatean din Suceava. La controlul masinii lui Sorinel G. politistii au descoperit 24.450 de pachete de tigari fara documente legale de provenienta.
CARNE CONFISCATÃ…. Autoritatile sanitar-veterinare sucevene si politistii au confiscat in piata din orasul Vicovu de Sus aproape 800 de kilograme de carne si preparate din carne vandute ilegal. Mai mult,
au existat suspiciuni ca o parte din carne este de cal.  DEPUTATI: Dezbatere  pe taxa auto Premierul Ta­ri­ceanu va participa astazi la dezba­te­rea pe tema taxei auto de prima inmatriculare, organizata de Camera Deputatilor la propunerea gru­pu­rilor parlamentare PC si PD. La Parlament au fost deja depuse do­ua proiecte legislative, initiate de PC si PD, care prevad eliminarea taxei de pri­ma inmatriculare si re­tur­narea banilor celor care au achi­tat-o deja. De asemenea, Camera va organiza, in urma solicitarii PC, si o au­di­ere publica pe aceasta tema. (C.V.)   TIMISOARA : Diplome pentru "copiii Revolutiei" Tinerii timisoreni care s-au nascut in decembrie 1989 vor pri­mi, cu prilejul majoratului, dip­lo­me aniversare care evoca debutul Revolutiei Romane. Sirul manifes­tarilor dedicate implinirii a 18 ani de la revoltele de strada din Ti­mi­soara a fost deschis ieri printr-o sedinta festiva, organizata de Asociatia ALTAR. Tinerii din Ti­mi­soa­ra care au ajuns la majorat in aceas­ta luna au fost invitati la spectacolul ani­versar din sala Operei Romane.   EXTRAGERE :Din nou report la Loto 6/49 Cele sase numere norocoase extrase aseara, castigatoare la extragerea Loto 6/49 sunt: 16, 10, 41, 29, 40, 24. Nici un participant la joc nu a ghicit numerele, astfel ca la prima categorie s-a inregistrat un report in valoare de 23.532.830 RON. La categoria  a II-a au fost 35 de castigatori  a cate 19.786 RON fiecare, iar  la categoria a III-a, 1.632 de jucatori inspirati care au casti­gat cate 636 RON fiecare. La extragerea de la Noroc a iesit numarul 4799992. 
 ARAD - Trei tineri morti in accident rutier
Trei persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani au murit ieri-dimineata dupa ce unul dintre acestia, care se afla la volanul unui Mercedes, a facut o manevra de intoarcere pe linia continua. Masina a izbit lateral un taxi care circula regulamentar, impactului fiind proiectat pe trotuar, rasturnandu-se. Ambii soferi
si unul dintre pasageri au decedat pe loc.


DEZBATERE - Nou pachet de legi in Educatie
Noul pachet de legi privind Educatia va fi lansat astazi spre dezbatere publica. Timp de o luna, romanii pot depune sugestii si amendamente, care vor fi analizate si ar putea fi adaugate in proiect. Angajarea profesorilor direct de catre scoala si finantarea unitatilor de invatamant in functie de numarul de elevi sunt doar doua dintre prevederile continute de noul pachet de legi.


TIMISOARA - Diplome pentru "copiii Revolutiei"
Tinerii timisoreni care s-au nascut in decembrie 1989 vor primi, cu prilejul majoratului, diplome aniversare care evoca debutul Revolutiei Romane. Sirul manifestarilor dedicate implinirii a 18 ani de la revoltele de strada din Timisoara a fost deschis ieri printr-o sedinta festiva, organizata de Asociatia ALTAR. Pe la ora 15:00, tinerii din Timisoara care au ajuns la majorat in aceasta luna, o data cu Revolutia din decembrie 1989, au fost invitati la spectacolul aniversar din sala Operei Romane.


ARAD - Criza de forinti la casele de schimb
Aradenii care au ales sa mearga la cumparaturi in Ungaria au golit casele de schimb valutar care nu mai fac fata cererii de forinti. Oamenii spun ca acolo preturile sunt mai mici si ca ofertele pentru cumparaturile de Craciun sunt foarte tentante. Aradenii spun ca drumul pana in tara vecina nu e o problema, deoarece nu trebuie sa mearga decat 6 km peste granita, pana in orasul Batania. De aceea, in casieriile bancilor si ale caselor de schimb valutar din Arad nu mai exista rezerve de forinti. (Andrei Ando) CRÃ…CIUN CA ACASÃ… - Carne de porc din tara dusa in Spania
O data cu venirea Sarbatorilor, Romanii din Spania primesc de acasa pachete cu bucatele traditionale. Si, oricat de bine ar fi impachetate in saci sau ambalate in cutii, din bagajele trimise razbate un iz de carne si de carnati de porc. De tot acest "deranj" se ocupa firmele de transport care pentru doi euro pe kilogramul de carne isi asuma riscul de a aduce carne din Romania in Spania. Nu trebuie decat sa dai banul si te-ai rezolvat pentru masa traditionala de Craciun! (Mara Raducanu)


SALON - SIAB se muta la Romexpo
Salonul Auto International Bucuresti SIAB se va desfasura incepand din 2009 la Romexpo, a declarat George Cojocaru, presedinte director general Romexpo. El a precizat ca directorul general al SIAB, Brent Valmar, a fost nemultumit de locatia SIAB din 2007, principalul motiv invocat fiind infrastructura rutiera si ambuteiajele din trafic. Editia din acest an a Salonului International Auto a fost organizata la fostul Metro Otopeni, iar accesul la expozitie s-a facut pe Bucuresti-Ploiesti. (Daniela Ivan)


EXPOZITIE LA BCU - Intalnire cu detinutii-artisti
"Sarbatorile de iarna, dincolo de gratii" este titlul expozitiei gazduite in perioada 18-20 decembrie de Biblioteca Centrala Universitara (BCU) "Carol I", eveniment organizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Printre lucrarile expuse se afla icoane pe sticla, picturi, sculpturi si alte obiecte de artizanat realizate de detinuti. Cei prezenti la expozitie vor fi colindati de Corul de minori de la Centrul de Reeducare Targu-Ocna. Vizitatorii vor putea nu doar sa cumpere operele expuse ci si sa stea de vorba cu detinutii-autori. (V.F.)   DEMITERE PRESEDINTE :PC nu vrea o noua criza politica Liderul PC, Dan Voiculescu, a criticat ieri demersul PRM privind demiterea presedintelui Traian Basescu, a carui demarare a fost anuntata ieri de Gheorghe Funar. "Parlamentul nu trebuie atras in jocurile electorale. Parlamentul nu este dusmanul Presedintiei, ci in­sti­tutia cu cea mai mare responsa­bi­litate politica", a spus Dan Voi­cu­lescu, precizand ca Romania are nevoie de liniste. "Demersul PRM, desi pleaca de la o realitate obiectiva, urmeaza un drum eronat, pentru ca ii raspunde lui Basescu cu armele lui Basescu: haos si conflict", a conchis Voiculescu. (C.V.)

VALEA PRAHOVEI - Alimente expirate si mizerie in statiuni
Un control facut de Protectia Consumatorului in statiunile de pe Valea Prahovei au scos la iveala nereguli grave. Au gost gasite alimente expirate si depozitate in conditii impropii, intr-o zona in care turistii platesc bani grei pentru o noapte de cazare sau pentru o masa la restaurant. Timp de o saptamana, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a facut la pensiunile si hotelurile din zona 35 de controale, in 80% dintre cazuri fiind descoperite nereguli.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.