Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au crescut cu 437,2 mil. euro in luna iulie, atingand un nou record, de 22,437 mld. euro, conform unui comunicat al BNR. Acestea au fost sustinute de intrari de fonduri europene si de cresterea valor
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au crescut cu 437,2 mil. euro in luna iulie, atingand un nou record, de 22,437 mld. euro, conform unui comunicat al BNR. Acestea au fost sustinute de intrari de fonduri europene si de cresterea valorii obligatiunilor detinute in portofoliul bancii centrale. In iulie, BNR a inregistrat intrari la rezerva valutara de 1,015 mld. euro si iesiri de 578,4 mil. euro. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone, dar valoarea sa a crescut, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, la 1,637 mld. euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale BNR sa se situeze la peste 24,07 mld. euro. Pana la finele anului, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de MEF insumeaza 386 mil. euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.