Federatia Scotiana de Fotbal (SFA) a anuntat ca, incepand din acest week-end, va testa un sistem datorita caruia arbitrii vor putea viziona inregistrarile partidelor la care au fost delegati, in termen de 72 de ore de la incheierea meciurilor. &#
Federatia Scotiana de Fotbal (SFA) a anuntat ca, incepand din acest week-end, va testa un sistem datorita caruia arbitrii vor putea viziona inregistrarile partidelor la care au fost delegati, in termen de 72 de ore de la incheierea meciurilor.  
Potrivit publicatiei a€žThe Scotsman" toate meciurile televizate din campionat vor fi revazute de arbitri, iar acestia vor avea posibilitatea sa acorde cartonase galbene jucatorilor care, in opinia lor, au simulat o accidentare. In schimb, daca simularea a dus la sanctionarea unui adversar cu a€žgalben" sau a€žrosu", decizia va fi anulata. Daca inovatia va da rezultatele scontate de initiatorii proiectului, sistemul va deveni litera de lege incepind cu data de 1 ianuarie 2008.  
a€žDorim sa eliminam practica simularilor. Vrem sa oferim arbitrului ce se lasa inselat in timpul meciului posibilitatea de a-si corecta greselile", a declarat presedintele executiv al forului scotian, Gordon Smith. Conform noului regulament ce va intra in vigoare in 2008, jucatorul care a primit un cartonas galben in timpul meciului si inca unul dupa ce arbitrul a vizionat inregistrarea partidei, va primi traditionalul cartonas rosu si va fi suspendat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.