a€¢ Sondaj IMAS - iulie 2007 - format pdfPresedintele Traian Basescu este cotat, in luna iulie, cu 51% la capitolul "incredere", releva un sondaj de opinie realizat de IMAS si dat ieri publicitatii. Seful statului inregistreaza
 a€¢ Sondaj IMAS - iulie 2007 - format pdfPresedintele Traian Basescu este cotat, in luna iulie, cu 51% la capitolul "incredere", releva un sondaj de opinie realizat de IMAS si dat ieri publicitatii. Seful statului inregistreaza astfel o scadere de cinci procente fata de luna iunie, cand se bucura de 56% din increderea populatiei.

Presedintele Traian Basescu (foto) este cotat, in luna iulie, cu 51% la capitolul "incredere", releva un sondaj de opinie realizat de IMAS si dat ieri publicitatii. Seful statului inregistreaza astfel o scadere de cinci procente fata de luna iunie, cand se bucura de 56% din increderea populatiei.

Dupa Basescu, care isi mentine pozitia de lider, in topul increderii se situeaza Gigi Becali cu 34%, Theodor Stolojan - 28%, Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, fiecare cu cate 17%, si Adrian Nastase - 15%. Premierul Tariceanu este in urcare fata de luna iunie, cand era creditat cu 13%.

ALEGERI. In ceea ce priveste intentiile de vot la alegerile parlamentare, PD ocupa primul loc cu 43% (in scadere fata de iunie - 50%), secondat de PSD cu 17% (15% - iunie). PNL ar fi votat de 11% dintre alegatori, PNG - 10%, PRM - 5%, UDMR - 5%, PLD - 4%, PC - 2%, PIN - 2%, PNTCD - 1%. Nu voteaza sau sunt indecisi 23%. Studiul mai arata ca 41% dintre intervievati considera ca actualul guvern conduce la fel tara in comparatie cu cel dinainte, 28% - mai rau, 25% - mai bine. In iunie, 36% spuneau ca Executivul conduce la fel, 34% - mai rau si 23% - mai bine. Sondajul, realizat in perioada 8-17 iulie, are o marja de eroare de +/ - 2,8%.   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.