Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri ca a rugat mai multe firme de constructii pe care le cunoaste si cu care a lucrat atat pe vremea cat a fost primar, cat si in perioada petrecuta la Ministerul Transporturilor sa curete iesirea din Bucuresti
Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri ca a rugat mai multe firme de constructii pe care le cunoaste si cu care a lucrat atat pe vremea cat a fost primar, cat si in perioada petrecuta la Ministerul Transporturilor sa curete iesirea din Bucuresti spre Autostrada Soarelui. Cocotat pe un morman de gunoaie, presedintele le-a declarat reporterilor ca operatiunea va fi facuta gratuit de respectivele firme de constructii, pe baza principiului ca ceva trebuie sa se intoarca la societate. Basescu a spus ca gunoiul aruncat pe marginea drumului la Glina risca sa devina o emblema a Bucurestiului, mai ales ca problema nu cade nici in sarcina Primariei din Popesti-Leordeni, nici in cea a administratiei Capitalei, pentru ca terenul ar fi al Administratiei Domeniilor Statului. Seful statului a spus ca doreste sa se implice in rezolvarea problemei pentru ca sediul Presedintiei este in Bucuresti si pentru ca si el, ca multi romani si straini, iese din Capitala pe acest drum. Basescu a refuzat sa comenteze faptul ca in urma cu o luna si premierul Calin Popescu Tariceanu s-a declarat nemultumit de situatia de la iesirea pe Autostrada Soarelui. La inceputul lui iulie, Tariceanu ameninta ca ii va sanctiona pe cei vinovati de dezastrul ecologic de la Glina. De atunci, Garda Nationala de Mediu a amendat cu 15.000 de lei Consiliul Local al comunei Popesti-Leordeni, si cam atat.     CIRCULATIE OPRITA. Deseurile de pe Cheiul Dambovitei, despre care s-a estimat ca ar incapea in aproximativ 11.000 de camioane, au fost luate la ochi si de Adrian Nastase, pe vremea cand era premier. Insusi presedintele Basescu a avut o initiativa similara in perioada cand era ministrul Transporturilor. El a promis atunci, fara sa se tina de cuvant, ca va curata toate liniile de cale ferata care ies din Capitala. Tot nemultumirea presedintelui a determinat Primaria Capitalei sa inchida timp de trei zile traficul rutier pe Cheiul Dambovitei - tronsonul cuprins intre Podul Vitan-Barzesti si Soseaua de Centura. Circulatia a fost oprita de aseara, motivul fiind lucrarile de salubrizare din zona.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.