In capodopera SF a lui Stanislaw Lem, membrii echipajului aflati la bordul unei misiuni trimise sa cerceteze Solaris, o lume misterioasa, trec printr-o experienta la limita: planeta le trimite pe statia spatiala personaje din trecut, care "reinvie" p
In capodopera SF a lui Stanislaw Lem, membrii echipajului aflati la bordul unei misiuni trimise sa cerceteze Solaris, o lume misterioasa, trec printr-o experienta la limita: planeta le trimite pe statia spatiala personaje din trecut, care "reinvie" prin intermediul puterilor de neinteles ale lumii straine.

Schizofrenia si suicidul se instaleaza frecvent printre membrii echipajului, psihologul emisiunii dorind chiar sa o ia cu el inapoi pe Pamant pe sotia sa, moarta cu ani in urma si reaparuta pe nava spatiala. In zilele noastre, tema reintoarcerii din moarte si acceptarea reaparitiei celor plecati ramane o tema majora atat in tulburarile psihiatrice, cat si in spiritualitatea umana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.