Un pod peste fluviul Mississippi s-a prabusit ieri in centrul orasului Minneapolis, la o ora de varf, provocand moartea a cel putin 20 de persoane si ranirea altor cateva zeci.   Peste 20 de persoane au decedat si cel putin 60 au fost ranit
Un pod peste fluviul Mississippi s-a prabusit ieri in centrul orasului Minneapolis, la o ora de varf, provocand moartea a cel putin 20 de persoane si ranirea altor cateva zeci.   Peste 20 de persoane au decedat si cel putin 60 au fost ranite cand unul dintre podurile care traverseaza fluviul Mississippi, din orasul Minneapolis, s-a prabusit la o ora de varf. O data cu podul, apele au inghitit cel putin cincizeci de masini, o mare parte dintre cei aflati in autovehicule decedand pe loc. Alte autoturisme s-au izbit de dalele de beton ale podului.   Podul avea o lungime de 581 de metri si "gazduia" o autostrada cu opt benzi de circulatie, aflata in reparatii. Structura era la o inaltime de 20 de metri deasupra fluviului. Printre norocosii care s-au salvat din acest accident sunt 60 de elevi care erau intr-un autobuz scolar. Soferul a reusit sa evite accidentul in ultima clipa, autovehiculul scapand ca prin minune, in ciuda faptului ca in jurul sau aproape toate masinile au fost distruse. Nu acelasi noroc l-au avut pasagerii unui tren aflat la un nivel inferior al podului. Acesta a fost rupt in doua inca din primele clipe ale dezastrului. "Traficul naval a fost inchis pe o portiune de opt kilometri, pe ambele sensuri ale fluviului Mississippi", a declarat un purtator de cuvant al Pazei de Coasta din orasul St. Louis, statul Missouri.     IN RENOVARE. Podul a fost construit in urma cu 40 de ani si era in curs de reparatie pentru anumite probleme "minore". Constructia are o structura din otel, este lunga de 581 de metri si se sprijina pe 14 piloni. Partea care traverseaza Mississippi masoara 300 de metri, se sprijina pe trei piloni, iar sectiunea centrala de 139 de metri este marginita de alte doua platforme de 80 de metri fiecare. "Podul a fost verificat ultima data in 2005 si in 2006. Nu s-a depistat nici o problema structurala, potrivit departamentului pentru transporturi din Minnesota", sustine Tim Pawlenty, guvernatorul din Minnesota. Aproximativ 200.000 de autovehicule traversau zilnic podul respectiv, conform datelor oferite de Departamentul de Transport. In prezent, autoritatile americane fac tot ce le sta in putinta pentru degajarea zonei unde s-a produs accidentul si gasirea unor eventuali supravietuitori.     Nu e terorism Americanii s-au temut in primele clipe ca ar putea fi vorba despre un atentat terorist, insa aceste temeri au fost risipite rapid de autoritati. "Nu exista nici un fel de indiciu ca prabusirea podului ar putea avea vreo legatura cu terorismul", a declarat Russ Knocke, unul dintre purtatorii de cuvant ai Departamentului pentru Securitate Interna. "Anumite sectiuni ale podului erau sub reparatii. Nu stim inca exact ce a cauzat prabusirea, insa la acest moment nu credem ca a fost doar o prabusire a structurii", afirma, la randul sau, Jim Clack, seful pompierilor din Minneapolis. "Toate indiciile demonstreaza ca prabusirea nu este produsa de un act deliberat", sustine si Richard Stanek, seriful din Hennepin County.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.