Licitatia Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru producerea pasapoartelor electronice a fost blocata pentru a doua oara in decurs de o luna, dupa ce procedura a fost contestata de inca o firma, cu o zi inainte de expirarea termenu
Licitatia Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru producerea pasapoartelor electronice a fost blocata pentru a doua oara in decurs de o luna, dupa ce procedura a fost contestata de inca o firma, cu o zi inainte de expirarea termenului-limita pentru depunerea ofertelor.

Regia a primit ieri un fax prin care firma franceza Francois-Charles Oberthur Fiduciaire anunta ca a depus o contestatie privind modul de derulare a procedurilor pentru selectarea companiei care va realiza pasapoartele electronice. In aceste conditii, licitatia va fi suspendata de drept pana cand Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor se va pronunta, iar termenul-limita pentru depunerea ofertelor va fi din nou reprogramat.

AFACEREA. Contractul pentru realizarea pasapoartelor electronice are o valoare estimata la 77,3-89,2 milioane de euro si il va obliga pe ofertantul castigator sa furnizeze minimum 2.085.000 documente - cu posibilitate de extindere pana la cel mult zece milioane de bucati - , echipamente si produse IT necesare personalizarii, precum si sa asigure servicii de pregatire, mentenanta si suport pentru punerea in circulatie a documentelor. Pentru a putea participa la licitatie, potentialii ofertanti trebuie sa indeplineasca mai multe criterii, printre care conditia ca in ultimii trei ani sa fi realizat un milion de pasapoarte electronice.

Termenul de punere in circulatie a pasapoartelor electronice a fost prelungit de Guvern in aprilie cu inca patru luni, pana la 1 ianuarie 2008, masura justificata prin necesitatea respectarii legislatiei privind achizitiile publice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.