CAFEA. Femeile care beau doua sau trei cafele pe zi prezinta mai putine riscuri de a face cancer de colon comparativ cu cele care nu beau deloc. In cazul barbatilor insa, cafeaua nu are acest efect benefic, arata un studiu efectuat la National Cancer
CAFEA. Femeile care beau doua sau trei cafele pe zi prezinta mai putine riscuri de a face cancer de colon comparativ cu cele care nu beau deloc. In cazul barbatilor insa, cafeaua nu are acest efect benefic, arata un studiu efectuat la National Cancer Center din Tokyo. Efectele anticancerigene ale cafelei se datoreaza cafeinei, care are proprietati antioxidante si stimuleaza functionarea colonului. Aceste date au fost obtinute in urma unei analize desfasurate in randul a 96.000 de femei si barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani, pe o perioada de 12 ani, incepand din 1990.     SMURD. Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Cluj a inaugurat inca patru statii de Ambulanta in Turda, Dej, Huedin si cartierul Manastur din Cluj-Napoca. Noile statii sunt dotate cu ambulante ultramoderne, achizitionate de Consiliul Judetean Cluj. Coordonatorul medical al SMURD Cluj, dr Nicolae Moldovan, a spus ca, dupa inaugurarea celor patru centre, vor fi acoperite zone considerate pana in prezent izolate. Pe ambulantele SMURD vor lucra echipe de paramedici de cate patru persoane, specializate in acordarea primului ajutor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.