Astazi va incepe la Eforie Nord prima editie a Openului Romgaz, turneu ce va fi prezidat de unul dintre cei mai mari sahisti ai lumii, Boris Spassky, la startul caruia se vor alinia peste 100 de jucatori.     Presedintele Openului Romga
Astazi va incepe la Eforie Nord prima editie a Openului Romgaz, turneu ce va fi prezidat de unul dintre cei mai mari sahisti ai lumii, Boris Spassky, la startul caruia se vor alinia peste 100 de jucatori.     Presedintele Openului Romgaz, rusul Boris Spassky, a sosit miercuri seara in Romania. Ex-sovieticul a fost intampinat la Aeroportul Henri Coanda, printre altii, de directorul general al Romgaz, Iakob Alexa, de primarul municipiului Bucuresti, Adriean Videanu, si de marea maestra internationala romanca Elisabeta Polihroniade. Primirea pe care i-au pregatit-o organizatorii l-a luat prin surprindere pe fostul campion mondial, acum in varsta de 70 de ani. "Imi pare rau pentru tinuta neadecvata, dar nu ma asteptam sa fiu intampinat de oficialitatile romane inca de la aeroport", s-a scuzat Spassky, care si-a facut aparitia imbracat in pantaloni scurti si in papuci.     PROTOCOL. Spassky a trecut insa repede peste asa-zisul incident si, extrem de jovial, a raspuns pozitiv invitatiei organizatorilor de a lua parte la Hotelul Mariott la dineul oficial. "Sunt pentru a doua oara in Romania. Prima oara am fost cand aveam 16 ani si am participat la un turneu la Brasov, pe care l-am terminat pe locul al treilea. Imi pare rau ca nu am participat la Turneul Regilor de la Bazna, desi am fost invitat, dar as fi incantat sa vin anul viitor", a spus Spassky. La dineu au mai luat parte presedintele FR Sah, Ion Serban Dobronauteanu, Dan Mitaru, director al Club Alex 2001 Bucuresti, organizatorul openului de la Eforie Nord, senatorul Adrian Paunescu, dar si trezorierul FIDE, Nigel Freeman, totodata presedinte al Federatiei de sah a statului Bermude si membru de onoare al Club Alex 2001. Tot miercuri, inaintea lui Spassky au venit in Romania si ceilalti invitati de marca ai Openului Romgaz, armeanul Rafael Vaganian, directorul turneului, si sahistul roman stabilit in Spania Mihai Suba. La turneu vor participa peste 100 de sahisti romani si straini de toate varstele, castigatorul urmand sa se califice la editia a doua a Turneului Regilor, cea mai importanta competitie de sah din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.