Parlamentul italian ar putea crea un fond special care sa le permita nevestelor demnitarilor sa locuiasca la Roma, impreuna cu sotii lor, pentru ca ei sa nu mai fie tentati sa apeleze la prostituate.

Presedintele partidului crestin UDC din Italia, Lorenzo Cesa, a inaintat o cerere parlamentului prin care propune infiintarea unei alocatii destinate nevestelor membrilor celor doua camere parlamentare, relateaza „The Financial Times". Banii ar urma sa contribuie la intretinerea doamnelor la Roma, alaturi de sotii lor, impiedicindu-i astfel pe acestia sa mai apeleze la serviciile prostituatelor.

Propunerea lui Cesa vine in urma unui incident petrecut cu putin timp in urma si al carui protagonist este chiar un coleg de-ai sai de partid, Cosimo Mele, care „a cedat tentatiei" in timpul unei delegatii.

Cosimo Mele, casatorit, cu trei copii si asteptindu-l pe al patrulea, a recunoscut ca intr-una din calatoriile sale a apelat la serviciile sexuale oferite de doua prostituate in compania carora si-a petrecut o noapte intr-un hotel de lux. Spre dimineata, una dintre prostituate a fost dusa de urgenta la spital in urma unei supradoze de cocaina.

Parlamentarul s-a aparat declarind ca „a calcat strimb" pentru ca trecusera cinci zile de cind era singur. Cosimo a subliniat ca nu stie nimic de prezenta cocainei. Atit prostituatele, cit si el au recunoscut ca acesta le-a platit. Oficialul a preferat insa termenul de „cadou".

Lorenzo Cesa, al carui partid sustine valorile familiale si strictetea legilor antidrog, a declarat ca, in viziunea sa, „singuratatea este un lucru foarte serios, iar viata unui parlamentar nu este una usoara". Tot in cadrul aceluiasi discurs a vorbit si despre valorile familiale si despre sustinerea lor cu ajutorul acestui nou program de alocatii pentru sotii.

In schimb, a uitat sa mentioneze ca parlamentarii italieni sint cei mai „costisitori" din Europa; contribuabilul plateste 21.000 de euro pe luna pentru salariul acestora, deplasari, intretinerea resedintei de serviciu si alte beneficii. Mai mult, pina si sedintele la nivel inalt sint concentrate intre ziua de marti si cea de joi pentru ca demnitarilor sa le ramina mai mult timp pentru deplasari.

„Teoria lui Lorenzo Cesa este absolut prosteasca. Solutia este mai prosteasca decit problema in sine", a spus deputatul Silvana Mura, cunoscuta pentru lupta sa impotriva cheltuielior nejustificate din politica.