Festivalul Darclée, un success "O seara sublima, cum nu am mai trait pana acum", a declarat actorul Radu Beligan dupa extraordinarul concert dedicat "reginelor donizettiene" Anna Bolena, Maria Stuarda si Elisabetta I, pe care Mariana Nicol
Festivalul Darclée, un success "O seara sublima, cum nu am mai trait pana acum", a declarat actorul Radu Beligan dupa extraordinarul concert dedicat "reginelor donizettiene" Anna Bolena, Maria Stuarda si Elisabetta I, pe care Mariana Nicolesco (foto), celebra interpreta a acestor roluri, le-a incredintat unor tinere talente. Dupa acest remarcabil eveniment, pe Esplanada Dunarii, ca la fiecare editie a Festivalului si Concursului Darclée, spectatorii i-au ovationat pe artisti la concertul extraordinar dedicat de aceasta data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si intitulat "Europa canta cu noi". Concertul a inceput cu Imnul Europei din Simfonia a IX-a de Beethoven, Oda bucuriei, vocea Marianei Nicolesco fiind acompaniata de Corul Filarmonicii George Enescu si de Orchestra Festivalului Darclée sub bagheta lui Marco Balderi. In aceeasi atmosfera de mare sarbatoare a muzicii, care a caracterizat intreaga editie 2007 a Festivalului si Concursului International de Canto Hariclea Darclée, a avut loc Festivitatea decernarii premiilor si Gala Laureatilor. Laureatii concursului sunt: Marele Premiu Darclée: Aurelia Florian si Georgeta Grigore; Premiul I: Carmen Topciu, Valeriu Caradja din Chisinau, Bogdan Mihai; Premiul II: Cesar Sanchez, Georgiana Marin, Zoltan Nagy; Premiul III: Iekaterina Tretiakova, Marius Manea, Elvana Mihal; Premiul de Excelenta: Florin Cezar Ouatu. (R.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.