Vecinii de la sud sint in plin scandal: selectionerul nationalei de fotbal face reclama altui producator decit celui care este sponsorul federatiei.

De-abia numit la conducerea nationalei de fotbal a Bulgariei, selectionerul Dimitar Penev a stirnit un scandal de proportii. Antrenorul face reclama berii Kamenitza, pe cind sponsor al Federatiei Bulgare de Fotbal (FBU) este un alt producator, Zagorka. „Ori Federatia Bulgara de Fotbal va opri clipul tv in care apare Penev, ori ii vom da in judecata pentru un milion de euro", au anuntat oficialii de la Zagorka, iar presedintele federatiei, Boris Mihailov, a promis ca va rezolva problema. Din cauza acestui fapt, selectionerul nici nu a semnat contractul cu FBU.

Contractele publicitare au fost deseori motive de cearta intre sportivi si cluburi sau federatii. Cel mai recent caz autohton este cel al lui Chivu, care face reclama pentru Coca-Cola, in timp ce unul dintre sponsorii cei mai grei ai FRF este Pepsi. De-a lungul timpului, a facut vilva scandalul Cruyff-Adidas. Celebrul fotbalist olandez avea incheiat un contract cu Puma si a acceptat sa joace in echipamentul nationalei, marca Adidas, doar cu doua benzi pe minecile tricoului, in loc de trei, cite are firma de la infiintare.