Companiile care au depus oferte se numara 2K Telecom, Accessnet International, Adisam Telecom, Orange Romania, Rartel, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Vodafone Romania, potrivit unui comunicat al institutiei.
Cele 131 de sate au fos
Companiile care au depus oferte se numara 2K Telecom, Accessnet International, Adisam Telecom, Orange Romania, Rartel, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Vodafone Romania, potrivit unui comunicat al institutiei.
Cele 131 de sate au fost selectate dintre localitatile cu grad redus sau fara acces la serviciile de comunicatii. De asemenea, primariile de care apartin aceste localitati si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare de telecentre lansat de ANRCTI si si-au asumat, in intregime, cheltuielile de gestionare a telecentrului.
Fiecare furnizor castigator va avea obligatia de a instala, in localitatea sau localitatile pentru care va fi desemnat, cate un telecentru oferind locuitorilor posibilitatea de a initia si primi apeluri telefonice locale, nationale si internationale, precum si de a folosi serviciile de internet si fax.
Principalul criteriu pe baza caruia ANRCTI va desemna ofertele castigatoare este costul net (subventia solicitata) pentru instalarea legaturii de acces si a echipamentelor, dar se va tine cont si de experienta anterioara in furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal, tarifele ce vor fi practicate, modalitatea de asigurare a accesului la apelurile de urgenta, furnizarea de servicii suplimentare, asigurarea unor echipamente suplimentare, prtecum si perioada de timp necesara punerii in functiune a telecentrului.
Propunerea financiara va avea o pondere de 70% din punctajul total acordat pentru fiecare oferta. Costul net al instalarii telecentrului va fi compensat de catre ANRCTI din fondul pentru serviciu universal. Telecentrele vor fi instalate progresiv pana la sfarsitul anului 2007.
Aceasta este cea de-a sasea licitatie organizata de ANRCTI in cadrul programului national de instalare a telecentrelor. Primele cinci licitatii s-au finalizat cu desemnarea a sase companii care s-au angajat sa instaleze 331 de telecentre. 218 de telecentre sunt deja functionale, iar restul de 113 vor fi instalate progresiv pana la sfarsitul trimestrului al III-lea al anului 2007.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.