Armata Populara de Eliberare din China (PLA) a celebrat ieri 80 de ani de la infiintare. Evenimentul a fost marcat cu fast, in intreaga tara. Strazile Beijingului au fost impodobite ca de sarbatoare, iar oamenii au putut admira parade militare, expoz
Armata Populara de Eliberare din China (PLA) a celebrat ieri 80 de ani de la infiintare. Evenimentul a fost marcat cu fast, in intreaga tara. Strazile Beijingului au fost impodobite ca de sarbatoare, iar oamenii au putut admira parade militare, expozitii si discursuri ale oficialilor. Cu aceeasi ocazie, armata a prezentat noile uniforme militare. Designerii au lucrat la acestea timp de mai multe luni, in incercarea de a imbina comoditatea si confortul necesare misiunilor cu sobrietatea proverbiala a armatei chineze. PLA a fost infiintata pe 1 august 1927 ca o organizatie paramilitara de gherila (era aripa armata a Partidului Comunist). S-a transformat intr-un corp militar national o data cu venirea comunistilor la putere, iar in ultimii ani a devenit una dintre cele mai bine echipate armate din lume.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.