Apelul formulat de firma Cocor, la care SIF Muntenia este actionar majoritar, pentru anularea majorarii de capital la SIF Transilvania, a fost respins de instanta, a anuntat societatea.In data de 27 aprilie, actionarii SIF Transilvania au adoptat o h
Apelul formulat de firma Cocor, la care SIF Muntenia este actionar majoritar, pentru anularea majorarii de capital la SIF Transilvania, a fost respins de instanta, a anuntat societatea.In data de 27 aprilie, actionarii SIF Transilvania au adoptat o hotarare privind dublarea capitalului social, la 109,2 milioane de lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul aferent anului 2006 si anilor precedenti. Cocor a solicitat, la 24 mai, Tribunalului Brasov, sa anuleze hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, sustinand ca operatiunea trebuia sa aiba loc prin oferta publica de actiuni, pe baza unui prospect aprobat de CNVM, informeaza Mediafax.Totodata, Cocor a sustinut ca la AGA au participat actionari reprezentand doar 35,06% din capitalul social, iar potrivit statutului societatii, pentru validitatea AGA este necesara prezenta actionarilor care sa reprezinte cel putin trei sferturi din capital. In plus, hotararile pot fi adoptate de actionarii care detin cel putin jumatate din actiuni. Un alt argument al firmei Cocor a fost ca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) a aprobat majorarea capitalului social prin utilizarea rezervelor constituite din profitul aferent anului 2006, insa Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA) nu se intrunise inca pentru a discuta in legatura cu modalitatea de repartizare a profitului aferent anului trecut. Compania a aratat ca AGEA a fost convocata pe 27 aprilie la ora 10:00, iar AGOA in aceeasi zi, la ora 13:00.Initial, Tribunalul Brasov a admis, la 28 iunie, cererea Cocor si a suspendat executarea deciziei de majorare a capitalului pana la pronuntarea asupra cererii. SIF Transilvania a declarat recurs, considerand sentinta nelegala, urmatorul termen in acest proces fiind la 2 august.Tribunalul Brasov a respins, la 3 iulie, cererea firmei Cocor de anulare a hotararii de majorare a capitalului SIF Transilvania, iar titlurile societatii au fost suspendate de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, pentru protectia investitorilor. Pe 4 iulie, Cocor a formulat apel la decizia pronuntata de instanta in ziua precedenta, insa apelul a fost respins. SIF Transilvania a obtinut, in primul semestru, un profit brut de 91,61 milioane de lei (27,7 milioane euro), aproape dublu fata de valoarea prognozata, de 50 milioane de lei, si de trei ori mai ridicat decat nivelul din perioada similara a anului trecut, plasandu-se pe prima pozitie in topul SIF.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.