Romania a stabilit componenta loturilor pentru Campionatele Mondiale de la Stuttgart.

Cu exact o luna inainte de Campionatele Mondiale de la Stuttgart, Federatia Romana de Gimnastica a nominalizat componentii loturilor care vor lupta pentru medalii, dar mai ales pentru calificarea echipelor la Olimpiada de la Beijing. Lotul feminin o are lidera pe Catalina Ponor, in echipa mai intrind Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Anamaria Tamirjan, Cerasela Patrascu, Daniela Druncea si Andreea Grigore. La masculin, Marian Dragulescu va concura alaturi de Razvan Selariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi si Alin Jivan, rezerva fiind Robert Stanescu. „Speram sa nu fie accidentari, dar trebuie stiut ca pina la inceperea competitiei, pe 1 septembrie, se mai pot face modificari in lot. Obiectivul principal este calificarea pe echipe la Jocurile Olimpice, iar apoi ne vom bate si la medalii", a declarat presedintele FRG, Adrian Stoica.

Mircea Apolzan, secretarul general al FRG, a precizat ca Romania va avea adversare traditionale la un loc pe podium: „La masculin, ne vom lupta pentru un loc pe podium cu marile puteri China, Japonia si Rusia, care sint favorite clare, dar nu sint de neglijat nici echipele Ucrainei, Belarusului, Frantei, Germaniei, care va evolua acasa, SUA sau Coreii de Sud. La feminin, sansele sint putin crescute fata de anul trecut, cind am avut o echipa incropita. Acum, Romania are un lot fortificat, iar lupta pentru podium se va da in patrulaterul clasic - SUA, China, Rusia si Romania. Fetele au alt potential fata de baieti, mai puternic, dar vom incerca sa obtinem medalii cu ambele loturi".

Campionatul Mondial de la Stuttgart va avea loc intre 1 si 9 septembrie. Prima zi va fi cu emotii pentru lotul feminin, pentru ca primele 12 echipe, din calificarile de la CM, vor obtine „biletele" pentru JO de la Beijing. Lotul masculin va trece prin aceleasi emotii pe 4 septembrie.