CFR Cluj si Otelul se intilnesc inainte de a fi colege de urna la tragerea la sorti de vineri, pentru cea de-a doua cupa continentala.

Derby-ul primei etape a Ligii I se joaca abia astazi (ora 18.30, in direct pe TVR 1), cind se intilnesc la Galati cele doua formatii care ne vor reprezenta in al doilea tur preliminar al Cupei UEFA, Otelul si CFR Cluj. Gazdele au obtinut patru victorii din patru meciuri oficiale jucate in acest sezon, in timp ce Ioan Andone se afla la debutul intr-un meci oficial pe banca ardelenilor. Din cauza lotului numeros, antrenorul CFR-ului a renuntat la noua jucatori pentru deplasarea de la Dunare, intre ei remarcindu-se Anca, Surdu, Pedro Oliveira, dar si internationalul portughez de tineret Amoreirinha. „A fost cea mai grea alegere din cei 14 ani de antrenorat ai mei. Toti cei ramasi in afara puteau face parte din lotul de 18. Inainte era mai usor, pentru ca mai erau jucatori accidentati sau indisciplinati, dar acum tot lotul este apt de joc. Cred ca am facut alegerea cea mai buna", a afirmat Andone.

Pentru 12 puncte obtinute in primele patru etape ale campionatului, fotbalistii clujeni vor fi recompensati cu cite 35.000 de lei, cuantumul primelor scazind daca nu se vor inregistra numai victorii in aceste meciuri. Despre lupta la titlu, unde Andone a depus oficial candidatura CFR-ului, tehnicianul a spus: „Si Steaua, si Dinamo, si Rapid au avut meciuri echilibrate. Au inceput cu trac. Pe mine m-au mirat nou promovatele, care si-au depasit conditia. O sa vedeti ca formatii care trag la titlu vor fi incurcate chiar si acasa de echipe mai mici. Este cel mai puternic campionat de dupa 1990, iar cine va cistiga titlul va fi o echipa adevarata".

De partea cealalta, Petre Grigoras a spus: „Otelul a demonstrat ca poate bate pe oricine din campionat. Sper sa continuam seria victoriilor pe teren propriu, inceputa in returul campionatului trecut. Meciul cu CFR Cluj poate fi catalogat ca derby-ul etapei si, de ce nu, chiar un derby «european»". Etapa se va incheia joi (ora 18.30) cu meciul Gloria Bistrita - Unirea Urziceni.