Masura de reducere a tarifelor pentru folosirea serviciului de roaming in tarile membre UE trebuia aplicata pana la 30 iulie si este una dintre cele mai populare reglementari luate de Bruxelles, relateaza Reuters. Comisarul european pentru Telecomunicatii Viviane Reding a dorit ca utilizatorii de telefoane mobile din Uniunea Europeana sa beneficieze de tarifele reduse cat mai repede pentru a se bucura de zilele de vacanta.
"Cine nu a oferit noile tarife pana la sfarsitul zilei este in afara regulamentului", a spus purtatorul de cuvant al Comisarului european pentru Telecomunicatii, Martin Selmayr. Selmayr a mai precizat ca fiecare autoritate de reglementare nationala poate sanctiona contraventional operatorii care nu respecta legislatia.
"Prima mea impresie este ca multi, foarte multi operatori, au respectat legea, asa cum ne asteptam dealtfel", a precizat Selmayr.
Operatorii de telefonie mobila au timp pana la sfarsitul lunii august sa puna in aplicare noile tarife de roaming. Reglementarea europeana privind tarifele de roaming a fost adoptata definitiv de ministrii europeni ai telecomunicatiilor in data de 25 iunie. Reglementarea a intrat in vigoare pe data de 30 iunie, dupa publicarea in Monitorul Oficial al UE cu o zi inainte.