Avem public de documentar?
Astra Film Sibiu, Festivalul International de Film Documentar si Antropologie Vizuala a adunat, in cele opt editii de pana acum, o bogata arhiva de filme de autor, documentare care prezinta viziuni personale, care de obicei nu incap in tiparele televiziunii de gen. O selectie de 14 filme va putea fi vizionata, in fiecare miercuri, in perioada 1 august-3 octombrie, la ora 20.00, la Clubul Taranului de la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Proiectul care demareaza azi si le propune bucurestenilor un experiment de tip studiu sociologic: exista public pentru filmul documentar? Detalii pe www.astrafilm.ro. (L.I.)
Noua fata Polirom
De ieri, Editura Polirom are un nou site. Cu un design dinamic, acces personalizat, motoare de cautare mai sofisticate, posibilitatea de a urmari comenzile, plata prin card, vizualizarea istoricului comenzilor, lista de preferinte si alte facilitati, noul site asigura o interfata multifunctionala, bazandu-se atat pe informare, promovare si vanzare, cat si pe indrumarea cititorilor, prin indicarea referintelor critice la cartile editate. La acestea se adauga si functia interactiva a paginii. (L.I.)
Portrete de prozatori si critici
In perioada 1-9 august, la Muzeul National al Literaturii Romane, vor fi expuse portretele lui Octavian Onea facute unor prozatori si critici. Vernisajul este programat azi, la orele 17.00, in Rotonda Muzeului. (L.D.)