Indreptarele metodice pentru profesorii de istorie si stiintele sociale, ale caror autori ascund grozaviile anilor sumbri ai represaliilor staliniste si fac propaganda viziunilor actualului presedinte rus Vladimir Putin asupra politicii si istorie
Indreptarele metodice pentru profesorii de istorie si stiintele sociale, ale caror autori ascund grozaviile anilor sumbri ai represaliilor staliniste si fac propaganda viziunilor actualului presedinte rus Vladimir Putin asupra politicii si istoriei, au iesit de sub tipar in Rusia, relateaza editia de ieri a The Times, preluata de Rompres. Practic, prin proslavirea "epocii Putin" si ascunderea crimelor comunismului, Moscova reia metodele de manipulare a opiniei publice inca din scoala. Experimentele manualelor de la Chisinau sunt puse astfel in practica la Moscova.
Indreptarele sunt menite sa constituie baza explicativa a programelor de studiu din noul an scolar. Cu toate acestea, dupa scandalul declansat in presa in legatura cu noile manuale de istorie "excesiv politizate", Ministerul rus al Educatiei a asigurat ca acestea nu vor fi obligatorii. Presedintele Putin este apreciat ca o personalitate de stat responsabila si caruia i se datoreaza "toate lucrurile exceptionale care s-au produs in Rusia dupa 2000", anul cand acesta a preluat mandatul de presedinte de la Boris Eltan. Cele mai controversate actiuni ale lui Putin sunt prezentate intr-o lumina favorabila.
Brosura califica desfiintarea gigantului petrolier Iukos si incarcerarea sefului companiei Mihail Hodorkovski drept un "semnal, fara echivoc, trimis oligarhilor". Un alt indreptar pentru profesorii de stiinte sociale preia, cu valoare de judecata, o declaratie facuta de presedintele Vladimir Putin, potrivit caruia "destramarea URSS a fost cea mai importanta catastrofa geopolitica a secolului XX". Pe dictatorul Iosif Stalin autorii indreptarului il apreciaza drept unul din cei mai "izbutiti" lideri sovietici, justificand crearea gulagului sovietic si epurarile in masa ca pe o componenta necesara zidiri unei "tari marete".
Organizatia pro-Putin - pasi spre fascism
Organizatia rusa de tineret "Nashi", subordonata politic Kremlinului, promoveaza procrearea in randul a 10.000 de tineri care frecventeaza anual o tabara din apropierea Moscovei pentru a ridica rata natalitatii, relateaza cotidianul The Daily Mail, preluat de Mediafax. "Aduceti-va aminte de mamuti. Au disparut pentru ca nu au avut parte de suficient sex", sustin organizatorii taberei anuale, amplasata la circa 200 de kilometri de Moscova si frecventata timp de doua saptamani de circa 10.000 de tineri in uniforma. Tinerii asculta indemnul organizatorilor si se indreapta spre corturile aranjate in forma de inima si care formeaza ceea ce se cheama Oaza Dragostei, unde pot procrea pentru "tara mama", comenteaza publicatia britanica. Alcoolicii nu au voie sa frecventeze cursurile de vara, iar relatiile sexuale sunt promovate cu obstinatie de organizatori, prezervativele fiind, bineinteles, interzise. Sloganuri de genul "Rusia pentru rusi" se bucura de aprecierea a circa jumatate din populatia tarii. Nashi i-a denuntat pe estoni drept "fascisti" pentru indrazneala de a transfera un monument, dar in realitate fascismul este mult prea evident in Rusia, comenteaza The Daily Mail.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.