Curtea Constitutionala a aratat in motivarea deciziei luate in acest dosar ca exceptarea fostilor membri ai Guvernului din Legea privind raspunderea ministeriala este neconstitutionala deoarece incalca principiul egalitatii in fata legii. "Exceptar
Curtea Constitutionala a aratat in motivarea deciziei luate in acest dosar ca exceptarea fostilor membri ai Guvernului din Legea privind raspunderea ministeriala este neconstitutionala deoarece incalca principiul egalitatii in fata legii. "Exceptarea fostilor membri ai Guvernului din Legea 115 din 1999 privind raspunderea ministeriala de la procedura speciala, prevazuta pentru membrii Guvernului, potrivit unui criteriu aleatoriu, stabilit in functie de momentul declansarii procedurii in timpul mandatului sau dupa incetarea acestuia, constituie o incalcare a principiului de tratament de articolul 16, aliniatul 1 din Constitutie", se precizeaza in motivarea deciziei Curtii Constitutionale. Potrivit Mediafax, unul dintre cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale, Nicolae Cochinescu, a facut opinie separata cu privire la necesitatea avizului de cercetare pentru fosti membri ai Guvernului. Potrivit Realitatea Tv, decizia Curtii Constitutionale va avea ca efect si modificarea legii raspunderii ministeriale. Instanta suprema va lua in discutie dosarul Zambaccian in 7 septembrie, insa trebuie sa puna in aplicare decizia Curtii. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.