Fanii acuza conducerea de incompetenta si de instigare la violenta.

Galeria lui Dinamo ii acuza pe actionarii gruparii ros-albe ca ii instiga pe suporteri la violenta prin declaratiile pe care le fac in presa si se declara impotriva disputarii partidelor de pe teren propriu in alt oras decit Bucuresti, lasind sa se inteleaga ca, in acest fel, oficialii ascund faptul ca arena din Stefan cel Mare nu respecta normele internationale. Fanii spun ca Dinamo n-a investit nici un leu intr-un sistem de monitorizare a spectatorilor pe stadion, prin care cei care se manifesta violent sa fie identificati. Ei mai sustin ca „accesul dinspre si in stadion nu convine normelor minimale de siguranta si ca, la fiecare meci pe FC Dinamo, se pune in primejdie viata spectatorilor ce vin si ies de la stadion in cazul necesitatii unei evacuari rapide, in masa".

In mare, fanii au dreptate. Conducerea dinamovista a cosmetizat una dintre cele mai anacronice constructii de acest gen din tara, desi recent a avut o oferta excelenta de la un mare concern german. Firma vestica, specializata in construirea si renovarea stadioanelor, a venit cu o propunere extrem de interesanta: rate lunare de 100.000 de euro, pina la acoperirea tuturor costurilor. Conditia era ca imprumutul pentru renovarea stadionului sa fie facut la o banca recomandata de constructor. Sefii lui Dinamo s-au eschivat si proiectul a cazut. Unul dintre avantaje era acela ca echipa nu ar fi trebuit sa joace pe alta arena pina la terminarea lucrarilor, firma germana avind tehnologie de virf pe care a experimentat-o si la reconstruirea stadionului din Köln. In conditiile in care numai Orange da 1,5 milioane de euro pe an pentru Dinamo, rata de 100.000 de euro ar fi fost mai mult decit accesibila si in maximum doi ani Dinamo ar fi avut un stadion cu adevarat european. Pentru a evolua in Liga Campionilor, s-au cheltuit, in schimb, sume importante pentru renovarea arenei din complexul "Lia Manoliu", care ar putea fi demolata in acest an.

Becali se apara cu bodyguarzi Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri ca si-ar dori ca Jandarmeria sa-l lase sa asigure paza la un meci cu sportivi de la Steaua wushu, care sa-i bata pe huligani. „Nu mut Steaua din Bucuresti pentru 100 de huligani. Vreau sa vorbesc cu Jandarmeria sa ma lase sa asigur eu paza la un meci. Iau 30 de sportivi de la Steaua wushu, ii imbrac in Jandarmi, ca sa fie legal, si huliganii sa fie batuti, tocati, ca d-asta vin la stadion, sa se bata", a spus Becali.

Vezi incidentele de la Buzau