Conform unor estimari, numai anul trecut, afacerile din sectorul imobiliar s-au cifrat la sute de milioane de dolari. Dupa ce Muntenegru si-a obtinut independenta, un desant de investitori rusi si-a implantat aici afacerile. In ultimul timp insa plaj
Conform unor estimari, numai anul trecut, afacerile din sectorul imobiliar s-au cifrat la sute de milioane de dolari. Dupa ce Muntenegru si-a obtinut independenta, un desant de investitori rusi si-a implantat aici afacerile. In ultimul timp insa plajele de nisip de pe litoralul muntenegrean al Adriaticii au inceput sa fie apreciate si de investitori din tari ale Uniunii Europene. Potrivit publicatiei citate, mai multe conditii fac din Muntenegru o destinatie atractiva pentru investitori. In primul rand preturile, care sunt mult mai mici decat in Croatia. In afara de aceasta, in lipsa unor reglementari clare, procedura achizitionarii de imobile de catre straini este foarte simpla. Chiar daca un investitor strain ar risca sa construiasca un complex turistic fara aprobare, gestul sau nu se va lasa cu o sanctiune din partea autoritatilor. Pentru ca mita rezolva totul. "Investitorii sunt liberi sa faca ce vor, de parca in tara ar domina anarhia", se plange Rade Ratkovic, profesor la Facultatea de Turism din Bare. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.