Membrii Federatiei Pescarilor din Delta Dunarii vor protesta in fata sediului Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, daca se va aproba propunerea acestei institutii privind interzicerea pescuitului in Delta pe perioada caniculei, a anunt
Membrii Federatiei Pescarilor din Delta Dunarii vor protesta in fata sediului Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, daca se va aproba propunerea acestei institutii privind interzicerea pescuitului in Delta pe perioada caniculei, a anuntat presedintele FPDD, Lucian Sanda, informeaza Rompres. El a adaugat ca protestele nu vor inceta decat atunci cand conducerea ARBDD va fi demisa. "In Delta nu exista decat cazuri izolate de mortalitati la pesti, iar propunerea ARBDD nu are nici un temei. Nu este normal ca pescarii sa nu fie consultati inainte de a se propune o asemenea masura. Si acum se intampla exact ca atunci cand s-au desfiintat concesiunile din delta", a afirmat Lucian Sanda.
El a adaugat ca a anuntat conducerea ARBDD cu privire la posibilul protest al pescarilor si si-a exprimat speranta ca propunerea acestei institutii nu va fi aprobata.
"Am discutat deja cu reprezentantii Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), care au primit propunerea ARBDD, si sunt convins ca masura de interzicere a pescuitului nu va fi aprobata", a spus Sanda.
In acelasi timp, in opinia presedintelui Asociatiei de pescari "Razim-Sinoe", Simion Nazar, posibila masura de a interzice pescuitul pe perioada caniculei nu ar trebui sa se aplice si in complexul Razem. "La noi in complex se pescuieste peste viu si nu exista probleme ca in delta, unde au murit cativa pui de peste din cauza caldurii", a precizat Simion Nazar.
In urma cu o saptamana, ARBDD a trimis ANPA o propunere privind interzicerea pescuitului in delta pe perioada caniculei, aceasta masura fiind explicata prin necesitatea punerii in practica a unor masuri pentru protectia resursei piscicole. "Avem cazuri izolate de mortalitati piscicole inregistrate din cauza ca pescarii arunca inapoi in balta pestii prinsi, care mor sufocati in unelte", a declarat guvernatorul ARBDD, Paul Cononov. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.