Petre Coste a recunoscut ca a luat mita pentru terenuri in zona viitoarei fabrici Nokia din Cluj.

„Am cedat psihic si am acceptat, la insistentele lui Muntean. A fost un moment de slabiciune al meu", a motivat primarul Coste spaga primita de la consilierul local Adrian Muntean. Declaratia a fost data in fata judecatorilor Curtii de Apel Cluj, care i-au respins recursul la mandatul de arestare ca fiind nefondat, astfel ca primarul ramine in arest. Avocatul acestuia, Mihai Neamtu, a calificat decizia drept „previzibila" si a afirmat ca, dupa ce expira cele 29 de zile de arest preventiv, va incerca sa obtina revocarea masurii de arest pentru clientul sau, pe motive de sanatate.

Avocatul primarului suspendat a mai precizat ca denuntul facut de Adrian Muntean se refera la „trei persoane, dar numai clientul meu a fost arestat. Mai sint doua persoane, angajate in Primaria Jucu, care apar in denunt, dar impotriva carora nu s-a luat nici o masura. Ar fi trebuit sa se ia aceeasi masura ca in cazul clientului meu", a afirmat Neamtu.

Primarul din comuna Jucu a fost arestat sub acuzatia de luare de mita. El a fost prins in flagrant delict de procurorii DNA la sfirsitul saptaminii trecute, cind primea 10.000 de euro de la un consilier local PSD din comuna Savadisla, Adrian Muntean. Banii fusesera ceruti pentru eliberarea unor acte de punere in posesie, masura vizind terenuri aflate in vecinatatea viitorului parc industrial de la Jucu ce va adaposti fabrica Nokia.

Potrivit anchetatorilor, Coste ceruse, initial, 3.000 de euro, pe care i-a primit anul trecut, in doua transe. Dupa aflarea vestii ca Nokia vine la Jucu, a solicitat, in total, 18.000 de euro, fapt ce l-a impins pe Muntean sa faca denuntul la DNA Cluj. Consilierul PSD nu a putut fi contactat in aceste zile pentru a da explicatii. El este cunoscut in zona pentru diverse afaceri cu terenuri. La Jucu, acesta semnase precontracte de vinzare-cumparare pentru parcele de teren in suprafata de 160 de hectare, pentru sume de chiar un euro metrul patrat, in conditiile in care, o data cu venirea investitiei Nokia, preturile au crescut la 20-40 de euro metrul patrat.