O instalatie de producere a biodieselului, combustibil nepoluant, produs din uleiuri vegetale, a  a fost inaugurata, ieri, la Vaslui.Capacitatea de productie a instalatiei este de 30.000 de tone anual. Instalatia este complet automatizata, proce
O instalatie de producere a biodieselului, combustibil nepoluant, produs din uleiuri vegetale, a a fost inaugurata, ieri, la Vaslui.Capacitatea de productie a instalatiei este de 30.000 de tone anual. Instalatia este complet automatizata, procesul tehnologic fiind condus cu ajutorul calculatorului. Investitia se ridica la aproximativ 18 milioane euro. Instalatiile si echipamentele pentru aceasta tehnologie au fost furnizate de grupul american Greenline Industries.Fabrica apartine omului de afaceri Adrian Porumboiu, iar materia prima va fi asigurata de productia obtinuta de pe o suprafata de circa 15.000 hectare, cultivata cu rapita, soia, floarea soarelui si porumb.“Este o investitie pe care suntem bucurosi ca am reusit sa o realizam, tinand cont de faptul ca resursele de petrol sunt limitate. Eu mizez pe acest combustibil care este ecologic, nepoluant, cred ca este un combustibil al viitorului”, a declarat Adrian Porumboiu.Biodieselul produs de Ulerom este destinat comercializarii atat pe piata interna, cat si pe piata externa. Grupul de firme controlat de Adrian Porumboiu exploateaza circa 40.000 hectare de teren agricol in judetul Vaslui si zonele limitrofe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.